Zanimivosti

Podrl rekord v hitrostnem tipkanju z nosom

J.P.
6. 3. 2014, 06.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljudem kot je Mohammed Khurshid Hussain en rekord pač ni dovolj. Triindvajsetletnik iz Hyderabada je namreč najhitrejši strojepisec na svetu.

Ta rekord si je Indijec priboril s svojimi prsti, vendar pa ni ostalo le pri tem. Pred tednom dni je namreč podrl rekord drugega Indijca, ki je stavek Pri Guinnessovi knjigi rekordov so me izzvali, da ta stavek čim hitreje natipkam s svojim nosom, z nosom natipkal v eni minuti in triintridesetih sekundah.

Hussein je dosežek svojega sodržavljana krepko izboljšal, saj je stavek zapisal v le 48,62 sekundah. Tole je imel povedati: »Pri postavljanju rekordov šteje vsaka milisekunda. Tokrat sem se tipkanja lotil z zaprtim očesom, saj je drugače težko najti tipke.« To je bil njegov drugi poskus podiranja rekorda. »Prejšnji mesec sem z nosom stavek natipkal v 53,44 sekundah, vendar pa še vedno čakam na certifikat.«

Samo z enim očesom! 

Pristojni pri Guinnessovi knjigi rekordov namreč še preverjajo Husseinov dosežek, kar naj bi trajalo približno štiri mesece. Očitno je bil Indijec tako neučakan, da je podrl lasten rekord.