Črna kronika

Ognjena grozljivka na Štajerskem: štiri družine ostale brez strehe nad glavo

Gabrijel Toplak
6. 3. 2014, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Požar, ki je v ponedeljek zvečer, kot smo poročali, izbruhnil v naselju Bezena v občini Ruše, je v večstanovanjski hiši uničil štri stanovanja.

Gabrijel Toplak

In čeprav so izseljenim družinam ponudili začasno bivanje v hotelu, so se po besedah župana Uroša Štanca zahvalili za pomoč in odšli k sorodnikom.

Gasilci so gašenje požara zaključili predvidoma ob 23. uri, ko so del ostrešja prekrili v PVC-folijo in odredili požarno stražo.

Drago Strnad, ruški občinski gasilski poveljnik, je povedal, da so poziv na požar v Dolini miru, kot temu območju rečejo domačini, prejeli ob 19.21. »Šlo je za pritlični objekt, v katerem pa ogenj k sreči ni poškodoval nikogar. Slednje lahko pripisujemo tudi vestnemu ravnanju stanovalcev, ki so pravočasno zapustili domove,« je pojasnil Strnad. Gasilci so gašenje požara zaključili predvidoma ob 23. uri, ko so del ostrešja prekrili v PVC-folijo in odredili požarno stražo.

Z nami so spregovorili obupani stanovalci, ki so izgubili tako rekoč vse. Kaj so imeli povedati, si preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!