Zanimivosti

Dekle napadel trop zajčkov

N.J.
20. 2. 2014, 12.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Dekle se je sprehajalo po ulici, ko jo je naenkrat napadla ogromna skupna zajčkov. Ne verjamete? Poglejte videoposnetek!

YouTube

Ženski so se zajčki zdeli simpatični, zato jih je hranila. A kmalu je ugotovila, da početje ni bilo najbolj smotrno. Ko so zajčki ugotovili, da ima v rokah vrečko dobrot, so se skupini zbranih pridružili še zajci iz vse okolice ... Dekle je nekaj časa bežalo, nato pa ugotovilo, da njen beg nima smisla - zajčki so jo ujeli. In ona jim je, seveda, ponudila še preostanek hrane. Simpatičen posnetek zajčjega 'stampeda' pa je že obkrožil svet in verjetno ni treba posebej poudarjati, da se je pod videom nabralo kar nekaj prikupnih komentarjev.

YouTube

Japonski otok Okunoshima, kjer se je to zgodilo, je sicer znan kot otok zajcev. Na otoku so med letoma 1929 in 1945 izdelali več kot 6.000 ton strupenega plina, ki so ga uporabljali Japonci med vojno. 16 let tako otoka sploh ni bilo na zemljevidu, tamkajšnji delavci pa za otok niso smeli povedati nikomur. Nato so tam naselili nekaj zajcev, domnevno zato, da so na njih preizkušali strupe. Po zaključku proizvodnje so delavci zajce izpustili v naravo, ker se ti hitro množijo, pa zdaj tam živi ogromna kolonija zajcev, ki so postali prava atrakcija za turiste.

YouTube