Črna kronika

Dojenčku v čaj dodal metadon

STA/N.J.
20. 2. 2014, 12.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Policija je prijela 31-letnika, ki naj bi svojemu sedemmesečnem otroku v čaj dodal odmerek metadona, ki je nadomestilo za heroin. Starša sta punčko v torek pripeljala na splitsko urgenco, zdravniki pa so ugotovili, da je nenavadno obnašanje otroka posledica metadona, ki so ga našli v njenem organizmu.

Oče se zdravi odvisnosti od metadona

Otroka so v torek prepeljali v splitsko bolnišnico v zelo hudem stanju zaradi zastrupitve z metadonom. Hrvaški mediji danes poročajo, da je zdravstveno stanje dojenčice dobro. Policija je osumila očeta, da je v torek zjutraj v čaj, ki je bil namenjen otroku, dodal zaenkrat še neznani odmerek metadona, ki ga sicer sam uporablja kot nadomestilo za heroin pri zdravljenju odvisnosti od mamil.

Po preiskavi stanovanja so 31-letniku odvzeli metadon in proti njemu vložili kazensko ovadbo zaradi kršitve pravic otroka in ga odpeljali v pripor, je danes na svoji spletni strani objavila splitska policija. Splitski časnik Slobodna Dalmacija ob tem ugiba, da naj bi dal 31-letnik otroku metadon v čaj, da bi ga pomiril zaradi nespečnosti.