Vreme

Padavine bodo ponehale

STA / J. P.
20. 2. 2014, 09.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Padavine bodo dopoldne povsod ponehale, popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem do 14 stopinj Celzija. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, proti večeru bo pričelo rahlo deževati, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Reuters

Najnižje jutranje temperature bodo od 1 do 5, ob morju 7, v alpskih dolinah do -3, najvišje dnevne od 5 do 10, na Primorskem do 13 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: V sosednjih pokrajinah bodo padavine dopoldne povečini ponehale, najpozneje v krajih jugovzhodno od nas. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Ob severnem Jadranu bo pihala burja.

Vremenska slika: Nad Alpami se je zgradilo šibko območje visokega zračnega tlaka. V višinah priteka k nam prehodno nekoliko hladnejši in še razmeroma vlažen zrak.

Obeti: V noči na soboto se bodo padavine nekoliko okrepile in v soboto popoldne ponehale. Po nižinah bo deževalo. Na Primorskem bo zapihala burja. V nedeljo bo sončno, zjutraj bo po nižinah megla.

Opozorilo: V visokogorju je velika nevarnost snežnih plazov.

Napoved vpliva vremena na počutje: V četrtek zjutraj bo vremenska obremenitev začela slabeti in bo do opoldneva večinoma ponehala. Popoldne vreme večini ljudi ne bo povzročalo težav.