Slovenija

Kako smo naše zmagovite olimpijce sprejeli na Brniku

STA / J. P.
20. 2. 2014, 07.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Na Letališču Jožeta Pučnika je danes okrog pol ene ure zjutraj pristalo letalo s slovenskimi olimpijci, ki so v Sočiju zmagovito branili slovenske barve.

Krater Media Agency

V domovino so se med drugim vrnili smučarski skakalec Peter Prevc, biatlonka Teja Gregorin, smučarska tekačica Vesna Fabjan in hokejisti na čelu s kapetanom Tomažem Razingarjem.

Peter Prevc je v Sočiju osvojil dve medalji, srebrno in bronasto, Gregorinova in Fabjanova sta se okitili z bronom, hokejisti pa so po zgodovinski uvrstitvi na olimpijske igre in prvi zmagi na olimpijskem turnirju proti Slovaški strli še Avstrijce in se prebili v četrtfinale.

Slovenske olimpijce je na Brniku pričakalo več sto ljubiteljev športa. Ti so želeli svoje junake pozdraviti v živo kljub deževnemu vremenu in kljub temu, da je bilo letalo pozno ter je njegov prihod zamujal za dodatno uro.

Na letališče je prispelo tudi veliko zlasti hokejskih privržencev z Jesenic. Jeseniška občina je za navijače namreč organizirala brezplačen prevoz s tremi avtobusi na Brnik.

Na letališče je prispelo tudi veliko zlasti hokejskih privržencev z Jesenic. Jeseniška občina je za navijače namreč organizirala brezplačen prevoz s tremi avtobusi na Brnik. Sprejema sta se udeležila tudi jeseniški župan Tomaž Tom Mencinger in podžupan Miha Rebolj. 

Slovenija nekaj adutov v Sočiju še ima, med drugim Tino Maze, deskarje in smučarja prostega sloga Filipa Flisarja. Potem ko je Mazejeva vknjižila že dve zlati medalji, deskar Žan Košir pa bron, imajo vsi lepe možnosti, da zbirko slovenskih odličij morda še dopolnijo.