Svet

Newyorškemu teroristu 16 let zapora

STA / J. P.
20. 2. 2014, 07.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Newyorčan po rodu iz Dominikanske republike Jose Pimentel je v sredo na državnem sodišču priznal krivdo za posedovanje terorističnih sredstev in bo 25. marca dobil kazen 16 let zapora. Državni tožilci so zadovoljni, prav tako tudi Pimentelovi odvetniki.

29-letnega Pimentela so aretirali novembra leta 2011 in pri njem doma v Harlemu našli materiale za izdelavo bomb. Neposrednih povezav s terorističnimi organizacijami ni imel, ampak je bil samouk, ki ga je navdušila ideologija Al Kaide.

V teroristično izobrazbo ni vložil veliko, saj so ga ujeli zato, ker si je omislil spletno stran, na kateri je pozival k napadom na ameriške cilje.

V teroristično izobrazbo sicer ni vložil veliko, saj so ga ujeli zato, ker si je omislil spletno stran, na kateri je pozival k napadom na ameriške cilje. Nadzorovali in spremljali so ga toliko časa, da so ga ujeli z roko v vreči oziroma materialom za bombo na domu.

Navodila za izdelavo bomb je snel z interneta. Priznal je, da je razmišljal o tem, da bombo nastavi nekje v New Yorku ali nekje, kjer bo povzročil žrtve med ameriškimi vojaki. Časa za kaj bolj natančnega ni imel, saj so ga prej ujeli.