Zanimivosti

Sony naj bi nameraval prodati enoto za osebne računalnike

STA / J. P.
5. 2. 2014, 09.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Japonski tehnološki velikan Sony je v pogovorih za prodajo svoje enote za osebne računalnike japonskemu investicijskemu skladu Japan Industrial Partners, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP pisal japonski poslovni dnevnik Nikkei.

Sony naj bi enoto prodal za 40 do 50 milijard jenov (292 do 365 milijonov evrov), sklad pa naj bi nato ustanovil novo podjetje, ki bi nadaljevalo s prodajo osebnih računalnikov in prenosnikov pod blagovno znamko Vaio. Sony naj bi v podjetju obdržal manjšinski delež.

Sony je prvih devetih mesecih lani zasedal le 1,9-odstoten delež globalnega trga osebnih računalnikov, ki se v zadnjih letih zaradi vse večje priljubljenosti pametnih mobilnih naprav ohlaja.

V podjetju na to odgovarjajo, da poročila medijev ne temeljijo na ničemer, kar so sami objavili, zato jih ne želijo komentirati. Dodajajo pa, da proučujejo različne možnosti za enoto osebnih računalnikov.

Konec minulega tedna so sicer na Japonskem zaokrožile informacije, da se Sony s kitajskim računalniškim proizvajalcem Lenovo pogovarja o vzpostavitvi podjetja v skupni lasti, v katero bi Sony vključil svoj tuji del enote za osebne računalnike. Za domači del enote pa da je v pogovorih z japonskim investicijskim skladom.

Japonski proizvajalci elektronike, kot so Sony, Panasonic in Sharp, se v zadnjih letih korenito prestrukturirajo, da bi se prilagodili spremenjenim razmeram na trgu.