Zanimivosti

Čestitamo za fantka! Ne, punčko! .. Joj, ne vemo, kaj je!

N.J.
2. 2. 2014, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zelo redko se zgodi, da na svet prijoka otrok, za katerega ni mogoče določiti, katerega spola je. Neka mamica v Italiji še vedno ne ve, ali je rodila dečka ali deklico!

V Italijanskem mestu Gela se je zgodil pravi mali čudež. Po povsem naravni poti se je rodil otrok, za katerega zdravniki vsaj na videz ne znajo in ne morejo določiti, katerega spola je. Da bi lahko opredelili, ali gre za dečka ali deklico, morajo opraviti laboratorijske teste. Primarij tamkajšnje ginekološke klinike Vittorio Emanuele, Michele Palmeri, je potrdil, da gre za izjemno redko deformacijo. Kot menijo zdravniki, se je otrok rodil z obojimi spolovili - tako moškimi kot ženskimi. Tak primer naj bi se zgodil enkrat na 5.000 rojstev, pravijo.

Že preiskujejo

Novorojenčka so premestili v specialistični center v Palermu, kjer bodo zdravniki v prihodnjih dneh poskusili opredeliti, katerega spola je malo nebogljeno bitjece. Otrok se je sicer rodil zelo mladima staršema, katerih imena italijanski mediji ne navajajo zaradi zaupnosti podatkov, sicer pa se otrok in mamica menda počutita odlično.