Zanimivosti

Samsung in Google napadata skupaj!

STA/M.J.
27. 1. 2014, 11.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Južnokorejski tehnološki velikan Samsung je z ameriškim Googlom sklenil dolgoročen dogovor o navzkrižni izmenjavi patentov. Podrobnosti dogovora niso znane, po skopih izjavah predstavnikov Samsunga pa naj bi dogovor zajemal tako obstoječe patente kot tudi nove patente za obdobje desetih let.

Reuters

S sodelovanju na področju avtorskih pravic bosta obe podjetji varnejši pred tožbami, tako da bosta lahko več energije usmerjali v inovacije, so zapisali pri Samsungu. "Sodelovanje je plodnejše kot pa nepotrebni patentni spori. Samsung in Google želita z dogovorom drugim podjetjem v panogi pokazati ravno to," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal vodja Samsungovega centra za intelektualno lastnino Ahn Seung-Ho.

Samsung, čigar naprave večinoma poganjajo Googlov operacijski sistem Android, je z ameriškim tekmecem Applom zapleten v množico dolgotrajnih sporov glede patentov. V začetku januarja sta tehnološka velikana sicer napovedala, da bosta poskusila oživiti pogajanja. Applov izvršni direktor Tim Cook in šef Samsunga Kwon Oh-Hyun naj bi za isto mizo sedla najkasneje do sredine februarja.