Zanimivosti

Večerja ju je stala življenja

N.J.
6. 1. 2014, 15.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Počitnice so se za 14-letno dekle in njeno 54-letno mamo zaključile tragično, prehitro in nepričakovano. Po večerji na počitnicah na Baliju sta obe umrli.

leggo.it

14- Yvana in 54-letna Noelene Bichoff, Avstralki, sta si med preživljanjem počitnic na Baliju za večerjo privoščili ribji krožnik v restavraciji, nekaj ur za tem pa sta umrli med prevozom v bolnišnico. Razlog naj bi bila zastrupitev s hrano. Kot poročajo mediji, naj bi naročili mešan ocvrti morski krožnik, na katerem postrežejo ocvrte kalamare, tuno in rakce, priloga pa je ocvrt krompirček, ter še en krožnik kalamarov. Za desert sta pojedli 'creme caramele'.

Nočejo obdukcije

Mati in hči naj bi pogosto potovali skupaj, na Baliju pa sta načrtovali 15-dnevni oddih.

Ali je šlo res za zastrupitev, bi pokazala lahko obdukcija, ki so jo predlagali policisti na Baliju, a so jo njuni svojci zavrnili preko pisma, posredovanega prek konzulata. »Nihče ni pojasnil, zakaj zavračajo avtopsijo,« je dejal Adnan Pangibu, vodja kriminalistične preiskave v Karangasemu. »Brez obdukcije bomo zelo težko nadaljevali s preiskavo.«

leggo.it

Zastrupitev ali alergija?

GiovanniBareato, direktor resorta zanika, da bi bila smrt turistk posledica zastrupitve z ribo. Restavracija naj bi bila, ko sta obedovali žrtvi, polna, vsi gostje pa naj bi uživali podobne jedi, nekateri tudi enako ribo, kot onidve. Nihče od preostalih 108 gostov se ni počutil slabo. »Razlog bi lahko bila alergijska reakcija na hrano,« ugiba, a je njuna družina zanikala, da bi imeli kakršne koli alergije. Noelene naj bi bila med drugim velika ljubiteljica morske prehrane.