Zanimivosti

Po dveh letih prejel pismo svoje mrtve žene

S.M.
26. 12. 2013, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Družini je za božič pripravila nepozabno presenečenje. Brenda Schmitz je bila mama štirih otrok, ki je umrla leta 2011 za posledicami raka na jajčnikih, njen mož in otroci pa so morali pot nadaljevati brez nje.

“Program “Božična želja” obstaja že več kot 20 let in nikoli nismo prejeli podobnih želja.” - je povedal direktor Radia Star, Alen Scott.

Brenda je pred svojo smrtjo napisala pismo s tremi željami in prosila svojega prijatelja, da pošlje pismo Radiu “Star” v državi Illinois. Prijatelj je dobil navodila, da radiu posreduje pismo šele takrat, ko bo njen mož David normalno nadaljeval svoje življenje in našel novo ljubezen.

Radio Star vsako leto zbira želje poslušalcev in nato nekaterim izpolni njihovo željo. Letos so na radijski postaji prejeli tudi Brendino pismo in odločili so se, da povabijo njenega soproga Davida v studio.

Prebrali so mu Brandino pismo. David je bil presenečen in pretresen, ko so mu prebrali naslednje besede:

“Ko boš dobil to pismo, bom jaz že izgubila svojo težko borbo z rakom. Rekla sem mojemu prijatelju, da ko bo moj dragi mož David živel naprej svoje življenje in ponovno našel osebo s katero bo želel deliti svoje življenje, naj pošlje to pismo na radijsko postajo.”

Brendina prva želja je bila, da omogočijo novi ljubezni njenega moža Jane, ki jo je David spoznal konec oktobra 2012, da ima en dan samo zase - za razvajanje.

“Ona si to zasluži, saj bo postala mačeha štirim nemirnim fantom. Nasmej jo in vedi, da je vsak njen trud treba ceniti in ga nagraditi.”

Njena druga želja je bila, da družina odpotuje na “čarobno” potovanje po lasnem izboru in tretja, da priredijo skromno zabavo za vse zdravnike, ki so jo zdravili.

Brenda je poleg pisma soprogu napisala tudi enega za Jane. Radio Star je izpolnil vse njene želje, družina pa je odšla na potovanje v Disneyland

“Vsi smo jokali, ko smo prebrali pismo. Resnično nas je motiviralo, da naredimo vse kar je v naši moči, da bi izpolnili njene želje.” - je zaključil Alen.