Zanimivosti

Hmmm, kaj je tu narobe?

16. 12. 2013, 12.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Oblikovanje obrvi ni tako enostavna stvar, kakor si nekateri mislijo. Verjemite, nepravilno oblikovanje ali napačno poudarjanje obrvi nas lahko spremenijo v čisto prave spake. Ne verjamete? Prežvečena fraza: 'Obrvi so okvir našega obraza' še kako velja! Vedno morajo biti negovane in lepo oblikovane. Seveda niso vse oblike obrvi primerne za vse tipe žensk, vendar nekaj osnovnih pravil vseeno velja.

Puljenje pred spanjem!

Lepo oblikovane obrvi ter dolge, goste, po možnosti še lepo zavihane trepalnice niso vsakemu dane že po naravi. Ravno trepalnice in obrvi so tiste, ki izredno povečajo izrazno moč oči in s tem vplivajo na podobo celotnega obraza. Večina žensk si do lepših in bolj poudarjenih trepalnic ter obrvi pomaga z ličili in drugimi pripomočki. Vendar če te nežne dlačice na robu vek preveč obdelujemo, utegnejo postati suhe in krhke.

Poskrbite za lep lok

Velikokrat spregledan, vendar gotovo eden najpomembnejših detajlov našega obraza so ravno obrvi. Lep obraz zažari v svoji lepoti šele, ko ga uokvirjajo lepe obrvi. Napačno oblikovane obrvi so še vedno zelo prisoten pojav. Eno je, če so predebele, druga skrajnost so pretanke obrvi. V tem primeru nam preostane le risanje s svinčnikom, v skrajnem primeru, ko so dlačice preveč populjene in ne rastejo več, tudi tetovaža. Kdo bi lahko rekel, ah, nekaj dlak gor ali dol, vendar ni res. Razlika med debelimi obrvmi, odvečnimi motečimi dlačicami ter preveč populjenimi obrvmi, ki jih je komaj mogoče opaziti, je neverjetna. Oboje popači celotno podobo obraza.

Obrvi vas lahko popačijo!

Če so obrvi predebele, največkrat pritegnejo pogled, tako da ob tem tudi lepe oči in ostali deli obraza ne pridejo do izraza. Če pa je lok dlačic tako zelo tanek, da moramo trikrat pogledati, preden ga zares vidimo, zna naš obraz izpasti zabuhlo.
Torej uredimo obrvi, tako da bodo privlačne in lepo zaokrožale videz obraza. Vse se začne pri pinceti, ta naj bo čim bolj kvalitetna. Izbirate lahko med ravno ali postrani rezano, vendar bo puljenje s postrani rezano lažje. Sedaj je oblika obrvi, ki jo boste ustvarili, odvisna od naravnega loka obrvi, želene debeline in vašega značaja.
Puljenja se lotite pred spanjem, tako bo morebitna rdečica, ki bi nastala do naslednjega jutra, lepo izginila. Še nekaj besed o barvi. Če imate redke obrvi, si boste do gostega videza pomagali s svinčnikom. Nevsiljivo, s tankimi in kratkimi potezami oblikujte lok obrvi. Paziti je treba pri izbiri odtenka, ki naj deluje naravno in naj ne bo pretemen, ne glede na to, kako imate po naravi temne obrvi, saj lahko pretemna barva hitro izpade izumetničeno. Starejši ljudje, ki so že nekoliko osiveli, pogosto delajo napako, da barvajo osivele lase, pozabljajo pa na sive obrvi.


S spodnji fotogaleriji si lahko ogledate nekaj absolutno narobe oblikovanih ali poudarjenih obrvi ...