Zanimivosti

Kim Kardashian v zelo razkrivajoči opravi

jp
5. 12. 2013, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Široka panoramska voščilnica prekipeva od simbolizma, številne reference pa razlagajo bistvo zabavne industrije iluminatov. Prizor je iz zapuščenega kinematografa, za katerega se zdi, kot da so ga razdejali vandali. Sprehodimo se čez voščilnico od leve proti desni.

Najprej zagledamo Kim Kardashian v zelo razkrivajoči opravi. Njene obline so razlog, da se tako pogosto pojavlja v medijih. Morda je zato poleg nje dolarski simbol. Sledita sestri Jenner in dve piramidi iluminatov vključno z vsevidnima očesa.

Ni potrebno veliko ugibanja, da ugotovimo, kdo si lasti družino. Okrog so razmetane razstavljene lutke, kar pogosto simbolizira nadzor uma – prakso, ki naj ne bi bila redkost v svetu zabave. Leva od obeh sester, Kylie, je z naglavnim pokrivalom v obliki vulve videti kot svečenica. Obe stojita na kupu tračarskih revij – gori smeti, na katerih slonita njuni karieri (med revijami je tudi Rolling Stone s Kanyem Westom kot Jezusom).

Za sestrama, ob vznožju piramide, je skoraj ironična škatla kosmičev s podobo Brucea Jannerja iz njegove atletske kariere. Khloe Kardashian sedi na zadnjem sedežu avtomobila (dovolj zgovorno?), poleg pa leži Mason, sin Kourtney Kardashian, kot da v njem ni več trohice življenja. Nad njima je izrez, ki spominja na novorojenega Jezusa, s sijem nad glavo. Je to mali North West? Matriarhinja družine, Kris Jenner, je videti kot faraonka, medtem ko je Bruce ujet v tubi, kot da mu zmanjkuje zraka. Vmes je beseda »cashier« (ang. blagajničar), kar morda namiguje, da gre le za denarne transakcije.

Nad njima je beseda »fame« (ang. slava), za katero so očitno pripravljeni iti čez trupla. Ob Bruceu je še ena razstavljena lutka, ki se kiti z njegovo zlato olimpijsko kolajno s poletnih olimpijskih iger leta 1976 v Montrealu. Je Bruce svoj status narodnega heroja zamenjal za vlogo vdane figure v zabavni industriji? V ozadju se kot kontrast njihovi slavi in bogastvu pojavljajo podobe afriških mater in otrok, za katere se nihče ne zmeni.