Zanimivosti

Mladostna - le kaj je njena skrivnost?

K.A.
5. 9. 2013, 18.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Vrhunska ameriška manekenka Christy Turlington (44) nikoli ni odšla pod nož, vsakodnevno vadi jogo, pazi na zdravo prehrano in njen obraz se enostavno ne stara. Pred kratkim jo je za oglasno kampanjo znova angažiral sloviti Calvin Kein. Zamenjala je kar 15 let mlajšo manekenko.

Kot da se ne stara

Njene prve fotografije so nestrpno pričakovali vsi svetovni mediji in 178 centimetrov visoka lepotica nas ni razočarala, na vseh je videti prečudovito. In da se manekenka resnično ne stara, se jasno vidi na fotografijah z začetka njene bogate kariere, njen obraz vseskozi ostaja enak in videti je, da je njena genska zasnova tako zelo dobra, da so jo določeni znaki staranja preprosto zaobšli.

Že vse od 18. leta vsako jutro vadi jogo.

Turlingtonova se je prav za Calvina Kleina davnega leta 1987 prvič sprehodila na modni reviji, njegova manekenka pa je bila vse do leta 2007. In če ji gre verjeti, je za njeno odlično podobo zaslužna joga, ki jo, čeprav ni jutranji tip, vadi vsako jutro že vse od svojega 18. leta.

Nekoč je v enem od intervjujev priznala, da je kadila do svojega 26. leta, a ji tudi to ni škodovalo, saj ji nikotinska razvada ni pustila vidnejših posledic. In prav ona je bila pozneje ena od najbolj glasnih zagovornic borbe proti kajenju.

Po porodih je njena samozavest nekoliko načeta.

Pred časom je razkrila tudi svojo skrivnost popolne kože. Če ste mislili, da se odgovor skriva v kirurškem nožu, ste se zmotili, Christy prisega na ščetkice za ličila. »Ne vem, kaj se dogaja z lepotno kirurgijo,« je pred kratkim povedala za Harper's Bazaar. »Morda bo prišel čas, ko bom edina čudakinja, ki se ni odločila za odhod pod nož. Morda bom sama samcata, ki je preživela brez lepotne operacije. No, v tem primeru bom celo leto nosila majico čez vrat.«

Na modnem snemanju za najnovejšo kampanjo ji je fotograf dejal, da je, kadar se nasmehne, videti, kot da ima 16 let. Mami dveh otrok tak kompliment seveda godi, a kljub sijajnemu videzu priznava, da se ji je pri 44 letih nekoliko težko postaviti v spodnjem perilu pred fotografske objektive. S tem priznanjem je zagotovo nekoliko popihala na ego ostalim materam, ki se verjetno tudi same po dveh porodih soočajo z določenimi pomanjkljivostmi, ki jim zagotovo jemljejo nekaj potrebne samozavesti.