Zanimivosti

Prvi televizor z ukrivljenim zaslonom UHD na svetu

S.R.
5. 9. 2013, 15.52
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Družba Samsung Electronics je danes na največjem sejmu potrošniške elektronike v Evropi IFA 2013 predstavila prvi televizor z ukrivljenim zaslonom z ultra visoko ločljivostjo na svetu Curved UHD in s tem potrdila svojo vodilno vlogo na trgu televizorjev UHD.

Samsung
Samsung je predstavil prvi televizor z ukrivljenim zaslonom in ločljivostjo UHD

Različici s 55-palčno (140 cm) in 65-palčno (165 cm) diagonalo zaslona bosta nudili edinstveno kakovost slike, saj ultra visoka ločljivost nudi realistično podrobnost slike, ukrivljenost zaslona pa neverjeten občutek globine, ki te posrka vase.

»Prvi televizor UHD z ukrivljenim zaslonom na svetu smo predstavili na IFA 2013, da bi ustregli pričakovanjem naših potrošnikov po vsem svetu, ki nestrpno čakajo na televizorje naslednje generacije,« je povedal Hyun-suk Kim, vodja Visual Display Business pri družbi Samsung Electronics. »To je pomemben mejnik, saj smo odprli vrata nove dobe v sektorju televizorjev in poživili tržišče s televizorji UHD.« 

Zaradi značilnosti zaslonske plošče je proizvodnja ukrivljenih televizorjev UHD veliko zahtevnejša kot proizvodnja ukrivljenih televizorjev OLED. Tako je prvi ukrivljeni televizor UHD na svetu potrdil, da je Samsung nepremagljiv na področju tehnologije televizorjev.

Ker je tržišče s televizorji UHD še v začetni fazi, bo Samsung svoje televizorje Curved UHD pripeljal na posamezna tržišča na podlagi povpraševanja in odziva potrošnikov.

 

Televizor Curved UHD se je pridružil Samsungovi bogati liniji televizorjev UHD, med katerimi so zdaj modeli z diagonalo 110 (280 cm), 98 (249 cm), 85 (216 cm), 65 in 55 palcev. Njihovo število dokazuje, da se je resnično začela nova generacija televizijske tehnologije.

 Prihod televizorja Curved UHD sledi nedavnemu izidu Samsungovega televizorja Curved OLED, ki je po sejmu CES 2013 na začetku tega leta postal na voljo po skoraj vsem svetu.