Zanimivosti

Maribor za Facebook nameni 2440 evrov mesečno

G.T.
5. 9. 2013, 13.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mestna občina Maribor je od tega tedna dostopna tudi prek Facebooka. S tem naj bi se po besedah župana še bolj približali meščanom in obiskovalcem Maribora.

Facebook
Mestna občina Maribor za urejanje Facebook strani nameni 2440 evrov mesečno.

Ker želimo Mestno občino Maribor približati meščanom, vas želim obvestiti, da je od nedavnega prisotna tudi na Facebooku. Vabimo vas, da jo obiščete, všečkate in preko Facebook strani Mestne občine Maribor spremljate novosti, dogodke, zanimivosti in druge javne objave, ki se dotikajo vseh prebivalcev našega mesta. Občina smo ljudje in poskrbeti moramo, da bodo odnosi med mestno občino in občani dobri. Tako je na svoji  strani zapisal župan Andrej Fištravec in utemeljil odločitev, da je Mestna občina Maribor dostopna tudi prek Facebooka.

Občino želimo na tak način še bolj približati meščanom.

Je pa občinska stran na Facebooku, ki jo je včeraj okoli poldneva 'všečkalo' nekaj več kot 1200 ljudi, naletela med Mariborčani na zelo mešane odzive. Predvsem jih bode to, da bo za komunikacijo na Facebooku skrbel zunanji izvajalec, ki bo informacije pridobil na mestni občini in bo odgovore posredoval za 2440 evrov na mesec. Kot so sporočili iz občinske službe za odnose z javnostjo, bodo na vprašanja poskušali odgovoriti v čim krajšem času, brisali pa bodo žaljive komentarje in sovražni govor. Pogodbo so za štiri mesece sklenili z zunanjim izvajalcem, podjetjem Neroli v lasti Nine Jaušovec.

Facebook