Zanimivosti

Hojladrija Gašparija

Petra Rupnik
4. 9. 2013, 16.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Gašpar Gašpar Mišič (47) bi v ponedeljek moral podpisati izjavo, s katero bi se odrekel poslanskemu mandatu. Vendar Mišiča ni bilo, po neuradnih podatkih naj bi poklical vodjo poslanske skupine Janija Möderndorferja in mu pojasnil, da si bo vzel še nekaj dni časa za premislek. Gre za taktiziranje?

Facebook
»… Če bi le sedel in opazoval ta svet in slovensko politiko, bom imel dovolj.«

V času nastajanja tega članka še ni bilo znano, katero potezo bo potegnil, dejstvo pa je, da bi si z vrnitvijo mandata zaprl vrata v parlament, če bi ga vlada spodnesla na mestu predsednika uprave v Luki Koper. Kot je včeraj pojasnil Mišič, o vrnitvi v poslanske klopi ne razmišlja, v zadnjih dneh pa je dobil predloge, o katerih je vredno razmisliti.

Facebook
Minister Stepišnik in poslanka Brunskole sta bila dobro razpoložena.

Nekateri naj bi ga nagovarjali, naj si pusti možnosti odprte, in pomislek enega od pravnikov je bil, da bi koprsko pristanišče vodil 'pro bono' in hkrati ostal poslanec, dokler se ne ugotovi, kaj se bo zgodilo.

Celotna situacija sicer Mišiča ne skrbi najbolj. Po njegovih besedah je v politiko vstopil preskrbljen, in tudi če bi le "sedel in opazoval ta svet in slovensko politiko", bi imel dovolj. Da ga situacija resnično ne 'mori', pričajo tudi fotografije z njegove zadnje rojstnodnevne zabave, ki jo je preživel kar na barki.

Facebook
Ohladila sta se tudi Mišič in minister Stepišnik.

Družbo so mu med drugim delali poslanki PS Renata Brunskole in Janja Klasinc, igralec Matjaž Javšnik in celo gospodarski minister Stanko Stepišnik. Fotografije s praznovanja je Mišič objavil kar na svojem Facebook profilu. Udeleženci so se močno zabavali, kar je mogoče razbrati tudi iz komentarjev ob fotografijah. In zakaj se tudi ne bi sproščeno zabavali? 'Žurka' se je na barki odvijala po imenovanju Mišiča na čelu uprave Luke Koper.

Facebook
V ospredju Mišič ter poslanki Janja Klasinc in Renata Brunskole
Facebook
Minister Stepišnik, G. G. Mišič, Renata Brunskole in Matjaž Javšnik
Facebook
Zdravica za slavljenca.