Zanimivosti

Xperia s še boljšo kamero

S.R.
5. 9. 2013, 11.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) je 4. septembra predstavil Xperia Z1, vrhunski vodoodporen pametni telefon, ki združuje najboljšo Sonyjevo tehnologijo, zabavo in široko paleto spremljevalnih izdelkov z edinstvenim in doživetjem kamere. Xperia Z1 bo globalno dostopen v septembru 2013.

Sony
Xperia Z1 se ponaša s še boljšo kamero kot predhodnik.

“Xperia Z1 predstavlja pomemben Sonyjev mejnik pri neprestanem trudu, da strankam prinašamo nepozabno doživetje,” pravi Kunimasa Suzuki, predsednik in CEO Sony Mobile Communications. “Ne samo da predstavlja najboljše od Sonyja v sodelovanje z našimi partnerji, ampak postavlja nove standarde pri vrhunskih pametnih telefonih.”

Na svetu vodilna kamera v pametnem telefonu

Eleganten, 12,7-cm (5”) Xperia Z1 je zadnji dodatek k Sonyjevi vrhunski seriji produktov “serija Z” in prinaša Sonyjevo dokazano na svetu najboljšo tehnologijo v pametni telefon, vključno s tehnologijo kamere.
Xperia Z1 se ponaša s Sonyjevim nagrajenim objektivom Sony G s širokim kotom 27 mm, svetlo zaslonko F2,0, velikim 1/2,3-palčnim CMOS slikovnim senzorjem Exmor RS for mobile z 20,7 milijona slikovnih pik in slikovnim procesorjem BIONZ for mobile. Kombinacija teh tehnologij prinaša isto stopnjo kakovosti in delovanja, kot v običajnih kompaktnih digitalnih fotoaparatih, v tanek, vodoodporen pametni telefon. Hkrati so neodvisna testiranja potrdila, da zagotavlja Xperia Z1 najboljšo kakovost slike med vodilnimi pametnimi telefoni. To pomeni, da Xperia Z1 posname lepe, ostre in svetle slike, tudi v slabih svetlobnih pogojih. Visoka hitrost zaslonke in 3-kratna clear povečava preprečujeta, da bi bili posnetki megleni ter omogočata, da so lahko posneti z razdalje.

Inovativen paket Xperia fotografskih aplikacij

Xperia Z1 popelje običajno doživetje kamere na povsem novo stopnjo z inovativnim setom Xperia fotografskih aplikacij. Vključene aplikacije ob predstavitvi:

Social live: Prenašajte dragocene trenutke v živo z Xperia Z1 na Facebook in imejte komentarje prijateljev na svojem zaslonu.

Info-eye™: Inovativna funkcija vizualnega iskanja, ki nudi ključne informacije  o pokrajini ali o drugih objektih (knjigah, vinih), ki jih snemate.

Funkcija Timeshift: Ujemite vedno najboljši posnetek − Xperia Z1 naredi 61 sličic v 2 sekundah – sekundo prej in po tem, ko pritisnete na gumb za snemanje – tako se lahko pomikate med slikami in najdete popolno.

AR učinek: Povečan je izbor smešnih, prilagodljivih animacij, s katerimi ustvarite slike z uporabo Sonyjeve tehnologije SmartARTM povečane realnosti (augmented reality).

To doživetje je podprto z velikim ekosistemom obstoječih in prihajajočih partnerstev z razvijalci, ki delajo na razvoju Xperia fotografskih aplikacij. Mnogo več aplikacij bo na voljo preko trgovine predlogov Sony Select po lansiranju.

Lep dizajn z veliko moči in izjemnim delovanjem

Xperia Z1 vključujte tudi vse ostale funkcije, ki jih stranke pričakujejo od Sonyjevih pametnih telefonov. Njegov osupljiv videz združuje Sonyjev poznan dizajn OmniBalance z vrhunskimi materiali in natančno izdelavo v tanek pametni telefon, ki je odporen na vodo in prah (IP55 & IP58). Trdno aluminijasto ohišje v enem kosu s kaljenim steklom na sprednji in zadnji strani zagotavlja lepoto in trpežnost, kot tudi izjemno doživetje gledanja iz vsakega kota.

Xperia Z1 ima povsem integriran 2,2-GHz štirijedrni Qualcomm® Snapdragon™ 800 procesor CPU in 4G LTE ter tako prinaša gladko doživetje zabave; skupaj z v industriji vodilnim delovanjem baterije in neverjetno hitrostjo. Procesor Qualcomm Snapdragon 800 ima najnovejši GPU in dual ISP za fantastično grafiko, 3D igre in videoposnetke. Xperia Z1 vključuje tudi baterijo s 3000 mAh. Sonyjev že poznan baterijski način STAMINA samodejno ugasne funkcije za varčevanje energije, ko jih ne potrebujete, in jih ponovno zažene, ko jih.

Neverjetna zabava s Sonyjevimi medijskimi aplikacijami in tehnologijami

Xperia Z1 vključuje PlayMemories Online, storitev za fotografije in videoposnetke, ki temelji na oblaku in je integrirana v aplikacijo Album. Nova funkcija ‘All Sync’ (sinhronizacija vsega) pa omogoča uporabnikom takojšnjo samodejno nalaganje vseh slik brez prostorske omejitve.  

Sonyjevi aplikaciji WALKMAN in Filmi sta prav tako vključeni in zagotavljata dostop do več kot 22 milijonov skladb v aplikaciji WALKMAN preko storitve Music Unlimited in več kot 150 tisoč filmov in TV serij v aplikaciji Filmi preko Video Unlimited2 iz storitve Sony Entertainment Network.

Zahvaljujoč Sonyjevi TV tehnologiji BRAVIA se Xperia Z1 ponaša s Sonyjevim edinstvenim zaslonom TRILUMINOS for mobile, ki ustvarja širšo paleto bogatih naravnih barv za neverjetno doživetje gledanja. Izpostaviti velja tudi X-Reality for mobile – Sonyjevo inteligentno tehnologijo super ločljivosti, ki analizira vsako sliko, optimizira kakovost ter prinaša super ostre videoposnetke. Xperia Z1 prinaša hkrati avdio znanje za predvajanje s Sonyjevo tehnologijo ClearAudio+, ki samodejno optimizira avdio doživetje brez prilagajanja individualnih nastavitev.

Xperia Z1 prihaja z neverjetno ponudbo zabave, ki vključuje pet odličnih filmov in ekskluzivni dostop do poletne uspešnice Sony Pictures – Elizij, kot tudi do dvomesečnega brezplačnega pristopa k Sonyjevi storitvi Music Unlimited. Dostopnost storitev Sony Entertainment Network je odvisna od regije.

Z Xperia Z1 predstavljamo tudi novo aplikacijo imenovano TrackIDTM TV, ki izboljša vaše doživetje gledanja televizije. Uporabnikom omogoča, da iščejo, delijo in raziskujejo informacije o TV oddajah, kot so igralska zasedba, biografije, filmografija, prikaže pa tudi povezane tvite. TrackIDTM TV je dostopen v Nemčiji, Veliki Britaniji, Franciji, na Japonskem in v ZDA.

Neprimerljiv ekosistem spremljevalnih izdelkov in pametnih dodatkov

Xperia Z1 podpira ekosistem inovativnih izdelkov in dodatkov. Vsi podpirajo Sonyjeve funkcije en-dotik s tehnologijo NFC, ki jo bo do konca leta imelo že približno 100 združljivih izdelkov, vključno s televizorji, slušalkami, avdio zvočniki, tabličnimi računalniki in ostali.

Ključni izdelki:

Spremljevalni izdelki, ki izboljšujejo doživetje kamere

QX10/QX100: Visokozmogljivi objektivi kot pri fotoaparatih, oblikovani za namestitev na pametni telefon in upravljanje preko zaslona pametnega telefona – popoln partner za Z1.

Pametno slikovno stojalo IPT-DS10M: Inteligenten dodatek, ki pomaga pametnemu telefonu Xperia Z1 zaznati nasmehe in posneti posebne trenutke, brez potrebe po držanju telefona.

Stativ SPA-MK20M: Vsestranski stativ, ki je popoln za izjemno stabilnost med fotografiranjem ali snemanjem videoposnetkov.

Drugi spremljevalni izdelki in pametni dodatki, ki bogatijo vaše doživetje pametnega telefona

SmartWatch 2 – Drugi zaslon za Xperia Z1. Preberite sporočila, upravljajte klice, enostavno dostopajte do obvestil – vse z vašega zapestja. Sprožite kamero na Xperia Z1. Prenesite še druge fotografske aplikacije za izboljšanje doživetja Xperia Z1. Sony tesno sodeluje z razvijalci za še bolj optimizirane aplikacije.

Pametne Bluetooth slušalke SBH52 – brezžični avdio dodatek, odporen na pljuske vode, ki omogoča, da poslušate in govorite, ne da bi morali vzeli svoj pametni telefon ven iz torbe ali žepa.

NFC slušalke MDR-10BT in  brezžični zvočnik SRS-BTS50 – nova, visokokakovostna NFC dodatka: slušalke in brezžični zvočnik.

SmartTags NT3 – Ustvarite edinstveno doživetje za vaš žeton in ga delite s prijatelji preko NFC-ja.

Konstantno posodabljajte doživetja z Bluetooth glasbenim sprejemnikom BM10 – predvajajte glasbo in zvok z Xperia Z1 na svoj domači Hi-Fi sistem.

Miracast brezžični zaslon IM10 – Zrcalite zaslon svojega pametnega telefona na televizor visoke ločljivosti ali projektor.

Specifikacije pametnega telefona Xperia Z1

  • Objektiv Sony G: objektiv z zaslonko F2,0, širokim kotom 27 mm in 3-kratno clear slikovno povečavo.
  • BIONZ for mobile: slikovni procesor z algoritmom Sonyjevih vodilnih kompaktnih digitalnih fotoaparatov. Zagotavlja, da imajo slike manj šuma, hitro izostritev, kot tudi da so slike pri videosnemanju stabilne ter preprečuje, da bi bili posnetki megleni.  
  • 1/2,3-palčni CMOS slikovni senzor Exmor RS for mobile z 20,7 milijona slikovnih pik: visokoobčutljiv senzor za zajemanje podrobnosti ter ostre slike, tudi v slabih svetlobnih pogojih.
  • Odporen na prah in vodo (IP55 & IP58) s prepoznavnim dizajnom OmniBalance, ki se ponaša s trpežnim kaljenim steklom in trdnim aluminijastim ohišjem v enem kosu.  
  • 2,2-GHz štirijedrni procesor Qualcomm Snapdragon™ 800, baterija s 3000 mAh, 4G LTE.
  • Xperia fotografske aplikacije, med njimi Social live, ki prenaša doživetje na Facebook. Več aplikacij za prenos bo na voljo na Sony Select.
  • Pomnilnik: RAM 2 GB, Flash pomnilnik do 16 GB, razširitvena reža za microSD™ kartico do 64 GB.
  • Na voljo v črni, beli in vijola barvi.
  • Globalno na voljo od septembra 2013. 
    Sony