Zanimivosti

Paralizirana nevesta sama do oltarja

T.P.
3. 9. 2013, 17.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Pred poroko nas po navadi skrbi vse kaj drugega, kot je skrbelo paralizirano nevesto Stevie, ki si je želela samo to, da bi lahko sama prišla do oltarja.

Stevie Beale je na poroki premagala samo sebe.

Pred sedmimi leti je Stevie Beale (24) doživela težko prometno nesrečo, v kateri je umrl njen najboljši prijatelj, sama pa je ostala paralizirana od pasu navzdol. V prvih mesecih po nesreči je bila prepričana, da je njenega življenja konec. »Mislila sem, da sem obsojena na vegetiranje v hiši, da nikoli ne bom dobila fanta in da bom preostanek življenja trohnela med štirimi stenami,« se spominja Stevie. A s pomočjo redne fizioterapije je ponovno začela sanjati in v njeno življenje je pokukala ljubezen, ki jo je na koncu pripeljala do oltarja, kamor je prišla čisto sama.

Po nesreči je padla v depresijo.

»Zadovoljna sem s svojim življenjem, čeprav sem v invalidskem vozičku. A zdaj verjamem, da se tudi to lahko spremeni.«

»Ko sem videl, da se počasi vse postavlja na svoje mesto in da je moja nevesta prelepa v poročni obleki, sem vedel, da se je trud izplačal. Počutil sem se nepopisno lepo,« je o dogodku povedal ženin Jared VanAusdale (32).

Prvi koraki v novo življenje.

Rehabilitacija in nova poznanstva

Med rehabilitacijo je Stevie sklenila precej novih poznanstev, med njimi tudi z Bri Mullinger, dekletom, ki je v nesreči izgubilo levo nogo. Postali sta dobri prijateljici, prek nje pa je Stevie spoznala tudi bodočega moža. »Zdelo se mi je, kot da jo poznam od nekdaj. Takoj sem vedel, da je ona oseba, s katero želim preživeti vse življenje,« pravi Jared, ki mu Stevie ves čas zatrjuje, da je prav on v njej ponovno prebudil ljubezen do življenja in da se je zaradi njega začela bolj truditi zase. Teden dni pred poroko je dejala, da se bo sama sprehodila do oltarja in da se ne obremenjuje s tem, kako bo videti njena hoja.

Ljubezen ji je vrnila voljo do življenja.

In tako se je tudi zgodilo. V spremstvu ponosnega očeta je uspela priti do oltarja popolnoma sama, brez kakršne koli pomoči. Ob ganljivem prizoru so privrele solze v oči vsem v cerkvi.

Z možem je celo zaplesala.
  

Priprave na skupno življenje

»S tem ko se je sama sprehodila do oltarja, je vsem pokazala, kako intenzivno je delala na sebi in se na ta način tudi čustveno pripravila za nadaljnje življenje. Zelo sem ponosna nanjo,« pravi njena mama Sheryl. Po poročnem obredu je ženin nevesto odnesel iz cerkve in jo položil v invalidski voziček. »Njena odvisnost od invalidskega vozička zame nikoli ni predstavljala prepreke. Če ne bi bilo tega, bi naletela na druge izzive. Vsaka oseba, vsak zakon, vsak par ima svoje težave,« je prepričan Jared.