Zanimivosti

Bill Gates se skriva na Hrvaškem!

T.P.
9. 8. 2013, 13.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Če bi radi srečali najbogatejšega človeka na svetu, vam ni treba v kakšno daljno deželo. Dovolj je, če greste na Hrvaško, natančneje v Dubrovnik, kjer milijarder uživa z družino.

Profimedia

Ustanovitelj Microsofta in najbogatejši Zemljan (s premoženjem v vrednosti dobrih 72 milijard letos namreč spet kraljuje na prvem mestu lestvice najbogatejših Zemljanov, ki jo vsako leto objavi ameriška revija Bloomberg) Bill Gates (58) tudi letos z družino letuje na Hrvaškem.

Priletel z zasebnim letalom

Po poročanju hrvaških medijev je Bill Gates pred tremi dnevi priletel z zasebnim letalom v Dubrovnik, kjer se je z družino (z ženo Melindo in s tremi otroki – hčerkama Jennifer Katharine in Phoebe Adele ter sinom Roryjem Johnom) namestil v predsedniškem apartmaju luksuznega hotela Palace. V hotelu informacije uradno sicer niso potrdili, češ da ščitijo zasebnost svojih gostov, vendar pa je niti niso zanikali. Gatesovi pa v hotelu očitno ne bodo preživljali dosti časa, saj je milijarder velik ljubitelj hrvaških otokov in se je že istega večera z jahto odpravil do otoka Mljet, kjer je s člani družine užival v kolesarjenju po Narodnem parku.    
Čeprav ima v lasti neverjetno bogastvo, o kakršnem lahko mi in Hrvati samo sanjamo, je ameriški računalniški magnat zelo skromen gost brez kakršnih koli posebnih zahtev. Njegova edina zahteva je – medijska anonimnost, saj si želi dopust brez horde novinarjev, ki bi ga spremljali na vsakem koraku. Kot takega ga poznajo na Hrvaškem, kjer letuje in si kot vsak drugi turist v miru ogleduje znamenitosti ter kupuje spominke že zadnjih deset let.

Niso ga prepoznali

Pred petimi, šestimi leti je po Hvaru krožila zgodba, da je Gates deset dni živel v hiški, ki jo je najel izven mesta Hvar. Ker je naokrog hodil neobrit in v stari, precej sprani bombažni majici, so tamkajšnji prebivalci potrebovali kar teden dni, preden so dojeni, da se med njimi sprehaja eden najbogatejših ljudi na svetu in ne kakšen neugledni revež. Kako rad ima Hrvaško, je Bill Gates povedal pred tremi leta, ko je za znani ameriški časnik Forbes kot najlepši kraj za dopustovanje navedel prav Hrvaško.

Profimedia
Profimedia
Profimedia