Zanimivosti

Nove Lumie so za vogalom

S.R.
9. 5. 2013, 13.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Finska Nokia v torek, 14. maja v Londonu pripravlja dogodek, na katerem bo, sodeč po naslovu predstavila nove telefone (ali telefon) serije Lumia.

Reuters

Po tem, ko so svoje adute predstavili že praktično vsi veliki igralci na trgu pametne telefonije je čas, da svoj nabor osveži tudi Nokia. 14. maja v Londonu tako pripravljajo ''nadaljevanje zgodbe o Lumii''.

Čas prireditve je precej nenavaden, saj Nokia nove izdelke ponavadi predstavlja jeseni, a glede na to, da so paradni konji vseh večjih proizvajalcev že na trgu, ali pa bodo v kratkem, je predstavitev sredi maja že kar malce pozna.

Kaj bo Nokia predstavila v Londonu lahko le ugibamo. Ena izmed možnosti je Lumia 928, naslednica Lumie 920, a ker naj bi bila prva vsaj na začetku ekskluzivna ameriškemu operaterju Verizonu, je London malce nelogična lokacija za predstavitev. Druga možnost je aparat s kodnim imenom 'Catwalk', katerega fotografije so nedavno pricurljale v javnost. Tudi 'Catwalk' naj bi bila nekakšen naslednik Lumie 920, a narejen iz aluminija (HTC One je zares prestrašil konkurenco) in s PureView kamero, a hkrati z malce lažjim in ožjim ohišjem. Poleg teh dveh naprav se v zadnjem času šušlja tudi o Nokiinem telefonu z večjim zaslonom in polno visoko ločljivostjo (1080p), ki bo konkurenca Samsungovemu Note-u. Nenazadnje pa že od Nokie PureView 808 čakamo tudi na Lumia PureView telefon, seveda s kamero z več deset megatočkami (kar pa samo po sebi seveda ne zagotavlja boljših fotografij). Tovrstno napravo, ki se pod kodnim imenom 'EOS PureView' že omenja, naj bi sicer dobili šele julija, a povsem mogoče je, da jo bomo prvič ugledali 14. maja.