Po Mašinem odhodu

Je šel Erik predaleč?

R.T.
15. 5. 2016, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po Mašinem odhodu se je spravil na Anžeta.

VOYO
Erik težko nadzoruje svoja čustva.

Spremljevalci šova Big Brother so se v soboto zvečer lahko od srca nasmejali. Pred glasovanjem,mkdo bo zapustil hišo, so namreč predstavili plesne in pevske sposobnosti v Big Brother Telent šovu. Z namnom: eden od zmagovalcev - to sta bila Simon in Alen - bo varen pred nominacijami.  

Kmalu po koncu nastopov pa je šlo zares in hišo je moral po koncu glasovanja zapustiti eden od nominirancev. Gledalci so izbirali med Anžetom, Mašo, Erikom in Almo. Erik in Alma sta se kmalu lahko pridružila stanovalcev, še nekaj napetih sekund pa sta morala preživeti Maša in Anže. Voditeljica Manja je najavo, kdo gre tako zapletla, da v prvem trenutku ni bilo jasno, kdo se zdaj lahko od koga poslovi in kdo ne.

Napovedal vojno Anžetu

Kakorkoli že, Maša je bila tista, ki je morala zapustiti hišo. In Erik je (še enkrat) izgubil živce. Najprej se je drl v kamero Big Brotherja, češ, na kakšen način je bila speljana najava, takoj za tem pa se je grdo spravil na Anžeta. Zmerjal ga je s paglavcem, mamino mazo, da nič ne naredil za šov in ostaja, Maša pa odhaja. Izrekel je tudi kup kletvic, ki jih na tem mestu ne bomo ponavljali.

Jadranka je padla v neutolažljiv jok, Erik pa Anžetu in ostalim prišlekom govoril: "Boste 'jaki' en dan. Bo imel tudi Erik en dan svoje zadovoljstvo. 'Jaki' ste zdaj, ja." Staroselci so ga tolažili, Erik pa je naokoli hodil kot besen bik in se repenčil nad Anžetom, po njegovem glavnem krivcu za Mašin odhod.

Napoveduje pravo vojno. Sostanovalcem je zaupal, da bo Anžeta vsakič, ko bo zaspal, zbudil in mu mikrofon "nekam zatlačil". Erik namreč pravi, da si Anže ves čas snema mikrofon, kar ni po pravilih hiše. Anžetu je spuščal morilske poglede izpod čela.

Je šel predaleč?

Na forumih in družabnih omrežjih se pojavljajo mnenja, da je šel Erik predaleč in da izvaja psihično nasilje nad sostanovalci. Podobno rjovenje in  zmerjanje si je namreč privoščil že nekajkrat, nenazadnje tudi nad Daliborjem ob Tamarinem odhodu. Tudi tedaj je Dalibor ostal zadnji nominiranec ob Tamari in ostal v hiši.

Erik je očitno pozabil tudi, kako se je nasmihal, ko je zapustil hišo Mirelin Marko in je bila neutolažljiva. Ob Mašinem odhodu si Mirela ni privoščila podobnega odziva.

Ko so stanovalci zapeli Maši (in sebi) v slovo spomin pesem Ko si na tleh, je Erik Draganu prepovedal, da se jim pri presenečenju za Mašo pridruži, hodil je gor in dol po hiši in se naglas jezil.