Mislil je, da bo znorel od bolečin

Alfi Nipič še vedno ni okreval po koroni

Eva Jandl
31. 3. 2022, 19.12
Deli članek:

Poklicali smo legendarnega štajerskega pevca Alfija Nipiča, ki je sicer novembra zaradi bolezni covid-19 končal v bolnišnici. Kot pravi, še vedno ni okreval in ima hude težave z zdravjem.

Veseljak
Lani je Alfi Nipič praznoval 60 let glasbene kariere.

»Spet ste me dobili v bolnišnici,« je za začetek dejal Alfi. »Res imam težave zaradi korone, še vedno nisem okreval. Imam težave z nogami in tudi ostale težave, vse pa so posledica covid-19. Zdaj je šele tri mesece, odkar so me odpustili iz bolnišnice, in imam stalne kontrole pri zdravnikih.« Alfi je bil namreč zaradi koronavirusa in zapletov, ki jih je povzročil, v bolnišnici pet tednov. Od tega je bil deset dni na intenzivni negi, potem je prebolel še pljučnico. »Zelo hudo je bilo, ko sem bil v bolnišnici, mislil sem, da bom znorel od bolečin.«

RAD SPREMLJA SVOJE ODDAJE

Sedeminsedemdesetletni pevec je sicer dobre volje, najbolj pa ga te dni veseli, da lahko spremlja svoje oddaje Po Sloveniji z Alfijem Nipičem na TV Veseljak. »Tokratna oddaja bo sicer o Floridi, saj nisem potoval le po Sloveniji, temveč tudi po tujini, vse skupaj sem posnel že 19 oddaj. Posnel sem oddaje v Avstriji, Nemčiji, Ameriki, Avstraliji, Kanadi ... Kamorkoli sem šel, sem vedno s seboj vzel kamero in snemal. Kamera je bila vedno moj hobi, kar dve leti sem bil namreč dopisnik TV Slovenija iz Maribora. A zaposlil sem nisem, saj sem bil hkrati muzikant in sem se odločil za glasbeno pot, za kar mi ni žal,« je dejal. Alfi je še razkril, da je pevski talent podedoval po mami Ani, rojeni Zagrebčanki, in v srednji šoli začel prepevati. Na mamino ogorčenje pa je kavbojke Super Rifle, ki mu jih je kupila ona, zamenjal za kitaro.