SAŠO STARE

Šale najprej sliši njegovo dekle: »Uboga 'dečva'!«

Eva Jandl
5. 12. 2021, 08.24
Posodobljeno: 5. 12. 2021, 08.25
Deli članek:

V pogovoru, polnem smeha, smo komika in voditelja Saša Stareta bolje spoznali. Ste vedeli, da sta z dekletom praznovala 11 let ljubezni in da se tudi ona ukvarja s komedijo?

POP TV
Humor je, pravi Sašo, važen tudi v ljubezenskem odnosu.

O vaši zasebnosti vemo bolj malo, ste nam pa že zaupali, da ste v dolgoletnem razmerju, koliko let? Je humor tista začimba, ki vaju drži skupaj?

Pred tremi leti je Sašo plesal v šovu Zvezde plešejo s plesalko Tadejo Pavlič, a sta boj za prestižni plesni globus predala po četrti oddaji. Sašo pravi, da ples še vedno obvlada, kar je ugotovil kot priča na nedavni poroki, ko je brez težav zaplesal s svojim dekletom. 

Seveda, skupaj sva že 11 let. Humor je gotovo ena najpomembnejših stvari, še posebej za komika. No, pa tudi na splošno, ker v življenju vedno pridejo kakšne težke, resne situacije, ki z malo humorja postanejo lažje, nič manj resne, samo malo lažje. In če nimaš ob sebi nekoga, ki te zna nasmejati, potem nič nima smisla.

Ali šale preizkusite na svojem dekletu? S čim se ukvarja, vas oceni z vidika občinstva ali je tudi ona vpeta v standup?

Seveda, ona je prva, ki sliši šale … dobre in slabe, uboga 'dečva'! (smeh) Mislim, da ocenjuje z obeh vidikov, ker se ona prav tako ukvarja s komedijo v gledališču in impru, ne pa prav specifično s standup komedijo. Poleg tega je še odlična grafična oblikovalka, ki je poskrbela za vizualno podobo marsikatere komične predstave in oddaje pri nas!

Med vašimi talenti se spomnimo plesa, saj ste nastopili v oddaji Zvezde plešejo. Še kdaj zaplešete, morda z dekletom doma?

Doma sicer bolj malo, sem pa na prijateljevi poroki, kjer sem bil priča, ugotovil, da so mi vaje za Zvezde plešejo očitno zapisale valček in čačača v mišični spomin, ker sem se takoj, ko sem moral plesati, spomnil čisto vsega! To je bilo prijetno presenečenje tako za mene kot za mojo drago. (smeh)

Vaš sovoditelj Peter Poles je zbolel in dobili ste nadomestnega sovoditelja Aleša Novaka. Kako se je odrezal? Se je Pero že vrnil?

Aleš je bil super! Kar naenkrat skočiti v Perove voditeljske čevlje sredi oddaje, ni lahka stvar, tako da se je glede na vse okoliščine odlično odrezal! Tako dobro, da še vedno sodeluje pri oddaji, če ga kaj potrebujemo. Pero se je že vrnil in je prebolel virus brez težav, se je pa lahko vmes malce spočil. (smeh)