Priznal napako

Bill Gates med govorom o ločitvi skoraj planil v jok

R.T.
13. 7. 2021, 12.49
Posodobljeno: 13. 7. 2021, 12.49
Deli članek:

Ločitev po 27 letih zakona ga je prizadela.

Reuters
Bill Gates

3. maja sta Bill in Melinda Gates oznanila, da se po 27 letih zakona ločujeta. V skupni izjavi sta zapisala, da ne moreta več “rasti skupaj”.

Po oznanilu ločitve so se pojavila ugibanja o tem, kaj bi lahko šlo narobe v sicer navzven delujočem zakonu. Mnogi so mislili, da je ločitev le način, na katerega se bo par izognil plačule nekaterih davkov, drugi so sumili, da je bil Bill tako ali drugače nezvest. Vse kaže, da so imeli prav slednji.

Profimedia
Bill in Melinda Gates

Na konferenci Allen & Co., ki jo Bill za milijarderje organizira vsako leto, naj bi namreč priznal, “da je zamočil,” so za ameriške medije dejali neimenovani viri, ki so se udeležili konference. Bill naj bi pred zbranimi povedal, da je do ločitve prišlo po njegovi krivdi.

“O tem je govoril zelo čustveno, bil je tudi na robu joka,” je dejal eden izmed udeleženih. Kljub temu Gates ni priznal, da bi Melindo kdaj prevaral.

Resnični razlog za ločitev tako še vedno ni znan, a se izrisujejo obrisi. Spomnimo: predlog za ločitev je na sodišče vložila Melinda, v vlogi pa je zapisala, da je njun zakon “nepopravljivo uničen”.

Reuters
Melinda Gates