Neroden ženskar

Bill Gates iz uprave Microsofta odstranjen zaradi afere z zaposleno

B.K.
17. 5. 2021, 08.39
Posodobljeno: 17. 5. 2021, 08.51
Deli članek:

Na dan so prišle neprijetne podrobnosti v očitno nezadovoljnem zakonu med Billom in Melindo Gates.

Reuters
Neslavni konec enega izmed najbogatejših Zemljanov?

Člani uprave ameriškega tehnološkega giganta Microsoft so konec leta 2019 sprožili preiskavo proti ustanovitelju podjetja in nekdanjemu predsedniku uprave Billu Gatesu, saj je ena izmed zaposlenih v podjetju priznala, da sta pred časom bila v romantičnem razmerju, je včeraj poročal ameriški časnik The Wall Street Journal.

To je bil tudi resnični tudi razlog, zakaj je Gates lani izstopil iz uprave Microsofta, saj se njegovi kolegi niso strinjali, da bi med preiskavo sedel v izvršnem organu podjetja. Uradni razlog, ki ga je Gates takrat dal medijem, je sicer bil, da se hoče bolj posvetiti svojim dobrodelnim aktivnostim.

Reuters
Skušal je zapeljati več žensk, zaposlenih v Microsoftu. Pri tem naj bi bil zelo neroden.

Afera naj bi se zgodila leta 2000, po navedbah vodstva Microsofta pa se je “končala prijateljsko”, poroča portal Business Insider. “Microsoft je prejel prijavo v drugi polovici leta 2019, da je Bill Gates leta 2000 skušal začeti romantično zvezo z zaposleno v podjetju. Odbor uprave je to pritožbo pregledal ob pomoči zunanje pravne pomoči in izvedel temeljito preiskavo. Zaposleni, ki je vložila prijavo smo nudili ceolstno pomoč,” so po poročanju protala zapisali v podjetju.

Preganjal druge ženske, ženo zapostavljal

Gates naj bi sicer v preteklih dveh desetletjih večkrat pristopil do delavk v Microsoftu in jih skušal zapeljati. Pri tem naj bi bil zelo neroden, poroča časnik The New York Times. Na sestankih dobrodelne organizacije Bill & Melinda Gates Foundation pa naj bi se zelo trudil, da bi bil njegov glas dominantnejši od glasu njegove žene Melinde French Gates, zato naj bi do nje bil večkrat zaničevalen. Po poročanju časnika so se zaposleni zasebno zato redno zgražali nad njegovim obnašanjem.

Profimedia
Bill in Melinda Gates se po 27 letih zakona ločujeta.

Ustanovitelj Microsofta naj bi prav tako več let prijateljeval z zloglasnim obsojenim pedofilom Jeffreyjem Epsteinom, ki je leta 2019 umrl v priporu. Temu prijateljevanju je Melinda nasprotovala že od samega začetka, Bill pa naj se za njeno mnenje ne bi preveč brigal.

Ločitev zahtevala ona

Bill in Melinda sta pred kratkim oznanila, da se po 27 letih zakona ločujeta. Par se je spoznal leta 1987, ko se je Melinda zaposlila v Microsoftu, ki ga je Bill takrat vodil. Poročila sta se leta 1994. Ločitev naj bi zaradi slabih odnosov v zakonu zahtevala Melinda, ki se je po navedbah New York Timesa odločila, da je zanjo najbolje, da ta zakon pusti za sabo in se premakne k naslednji fazi njenega življenja.