PRIJATELJI

Obletnica, ki se bo zapisala v zgodovino

Nejc Simšič
1. 6. 2021, 21.20
Deli članek:

Minuli vikend se je zgodila težko pričakovana premiera posebne epizode ene najuspešnejših televizijskih serij vseh časov, Prijatelji. Prvič po 17 letih se je zbrala igralska zasedba, o tem pa govori ves svet, tudi večina Slovencev.

Profimedia
Vseh šest igralcev je po 17 letih prvič stopilo na prizorišče snemanja serije, kjer so jih preplavili spomini in čustva.

Številne generacije po vsem svetu so čakale dan, ko so premierno predvajali posebno epizodo priljubljene serije Prijatelji, da bi proslavili televizijsko uspešnico.

Humoristična serija je bila med leti 1994 in 2004 zagotovo najuspešnejša televizijska serija v zgodovini. Po številnih ugibanjih, špekulacijah in stavah je ves svet minuli vikend dočakal večkrat prestavljeno premiero posebne epizode, v kateri so se prvič po letu 2004 v enem prostoru združili zvezdniški igralci Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry in David Schwimmer, ki so se skupaj vrnili na originalno prizorišče nanizanke Prijatelji in se družili z voditeljem Jamesom Cordenom ter kopico posebnih gostov, da bi se spomnili nekaterih najljubših in nepozabnih trenutkov.

Profimedia
Voditelj James Corden je pred slavnim vodnjakom iz serije vodil pogovorni šov z zvezdniki serije Prijatelji.

Milijoni oboževalcev serije so bili deležni posebnega dogodka, ki je počastil legendarno televizijsko serijo, ki še danes odraža duh časa, v večeru, polnem humorja, smeha in solza. Čeprav so mnogi mislili, da se obeta nova epizoda serije, kot so jo poznale in spremljale številne generacije, so dobili pogovorni šov z igralci, ustvarjalci in posebnimi gosti, med katerimi so bili tudi David Beckham, Lady Gaga, Justin Bieber in mnogi drugi. Po prvih ocenah je posebna epizoda Prijatelji: obletnica po pričakovanjih dosegla rekordno gledanost po celem svetu, pri nas pa je bil odziv oboževalcev tudi ogromen, še posebno na družbenih omrežjih, kjer se je govorilo samo o njih.

Profimedia
Ena od zvezdniških gostov posebne epizode je bila tudi Lady Gaga.