Zabava

»Želim, da so glasbila dostopna čisto vsem«

N.S.
18. 4. 2021, 19.21
Deli članek:

Priljubljeni primorski glasbenik Žiga Rustja se je pred kratkim lotil dobrodelne akcije, v kateri zbira odvečna, a še vedno uporabna glasbila, ki jih bo obnovil in dal v uporabo mladim glasbenikom in učencem glasbene šole.

Osebni arhiv
Žiga verjame, da je glasba najboljše zdravilo za vsako bolezen in da je prav, da to širi dalje in pomaga.

Primorski glasbenik in radijec Žiga Rustja, ki je sodeloval že z mnogimi glasbeniki, se je pred kratkim odločil, da bo tudi sam pripomogel k boljšemu jutri.

Glasbenik, ki se ga spomnimo tudi s festivala Melodije morja in sonca, letos pa bo nastopil na glasbenem festivalu Slovenska popevka, je namreč pred kratkim razširil dobrodelno akcijo, prek katere zbira odvečne, a še uporabne glasbene inštrumente. »V svojem Studiu 106, večnamenskem prostoru, namenjenem ustvarjanju, učenju in snemanju, smo želeli vsakomur dati priložnost. In čeprav glasbena oprema še ni bila tako dostopna kot zdaj, bi radi, da vsak najprej preizkusi inštrument, v katerega se lahko zaljubi. S tem skrajšamo tisti čas izbiranja inštrumenta, zbiranja denarja in pospešimo del, ko ga takoj začutiš. Glasbila bomo posodili za čas učenja v našem centru, ko pa se bo učenec odločil, da bi rad kupil svojega, nam ga bo vrnil. In mogoče bomo pri tem našli koga drugega, ki ga instrument veseli. Tudi jaz sem starš petletnega otroka in sem se postavil v kožo drugih staršev, ki bi morda svojemu otroku radi omogočili igranje inštrumenta, pa so sredstva na računu vse bolj omejena. Če bodo zbrani basi, kitare, klavirji, bobni, ali karkoli bomo še zbrali, uspeli ustvariti novega glasbenika v Sloveniji, bom na to izredno ponosen,« je razložil Žiga, ki se je projekta lotil za dobro skupnosti.