Britanski oskarji

Anthony Hopkins postal najstarejši nagrajenec britanskih nagrad  bafta

N.S.
14. 4. 2021, 21.30
Deli članek:

Britanska akademija za film in televizijo je kljub pandemiji podelila nagrade bafta. S štirimi kipci je slavila drama Nomadland, ki je osvojila tudi bafto za najboljši film. Anthony Hopkins se je v zgodovino zapisal kot najstarejši dobitnik nagrade v kategoriji najboljši igralec.

Profimedia
Anthony Hopkins

Za letošnjo podelitev prestižnih britanskih nagrad, ki veljajo za britanske oskarje, so organizirali glamurozno ceremonijo, čeprav v Royal Albert Hallu zaradi pandemije ni bilo občinstva.

Nekateri nagrajenci so nagrade prejeli osebno, večina pa se je za nagrado zahvalila prek videosporočila. Večer je sicer zaznamovalo kar nekaj presenečenj. Film Obetavna mladenka je prejel več nagrad, kot so predvidele nekatere stavnice, poleg tega se je 83-letni Anthony Hopkins v filmsko zgodovino zapisal kot najstarejši prejemnik nagrade bafta za najboljšega igralca. Laskavo nagrado mu je prinesla izjemna igra v filmu Oče, v katerem igra pacienta s hudo obliko demence. Priznani igralec je poskrbel za smeh večera, saj se je z malo zamude oglasil prek videa, medtem ko je slikal na platno. »Tu sedim, ves prekrit z barvo in iz sosednje sobe slišim bučno navijanje. Sem mislil, da gledajo nogometno tekmo,« je v smehu dejal legendarni igralec.

BAFTE SO NAPOVED OSKARJEV

Iz preteklih let se je lepo pokazalo, da so prejemniki baft dobili tudi najprestižnejšo nagrado oskar. Kako bo letos, bo znano sredi aprila na podelitvi zlatih kipcev. So pa nagrade bafta letos šle v roke najboljšemu igralcu Anthonyju Hopkinsu, najboljši igralki Frances McDormand za film Nomadland, stranski ženski igralki Yuh-Jung Youn za film Minari, stranskemu moškemu igralcu Danielu Kaluuyaju za film Judas and the Black Messiah, najboljši režiserki Chloe Zhao za film Nomadland in nagrajencem v ostalih kategorijah.