ISKRENO

Maja Založnik: »Šest dni sva s hčerko preživeli v bolnišnici«

Eva Jandl
23. 3. 2020, 20.30
Deli članek:

Pevka Maja Založnik o nedavnem obisku urgence in bolnišnice ter o tem, kako je odkrila svoj pevski talent in ljubezen do glasbe.

Osebni arhiv
Dojenčica Arwen pridno raste, pravi ponosna mlada mamica.

Pevka Maja Založnik je prek kratkim, konec januarja, postala mamica. S partnerjem Markom sta postala starša deklici Arwen. A vse ni teklo gladko, pravi Maja, ki je že drugi teden po porodu obiskala urgenco. »Na urgenco sicer nisem želelaiti. Morala bi počivati doma, paše ti razni virusi, nisem hotela, da še kje zbolim, ampak zdravnica z urgence je po telefonu vztrajala, da pridem.« Tam so potrdili mastitis dojke in ji dali antibiotike. A ker ji ti niso pomagali, je naslednjih šest dni preživela v bolnišnici skupaj z dojenčico. »Zdravi sva se vrnili domov,« pravi Maja.

Osebni arhiv
Marko, Majin partner, se je ob pevkinih zdravstvenih težavah zelo izkazal pri gospodinjskih opravilih.

HČERKA IN GLASBA

Novopečena mamica nam je še povedala, da trenutno svoj čas posveča hčerki, »princeski Arwen«, saj hobijev nima. »Kot glasbenica nimam hobijev, ker ves svoj čas vlagam v glasbeno ustvarjanje, vaje, poslušanje pesmi in učenje, gledanje glasbenih dokumentarcev.« Tudi zdaj je tako. »Po navadi vsak dan vadim, odvisno ali tehniko, ali pojem, ali se učim novih pesmi. Precej časa namenjam glasbi,« je še povedala pevka, ki trenutno ustvarja s skupino Moonshine, sicer pa se je udeležila številnih pevskih šovov pri nas in v tujini.

Osebni arhiv
Z glasbo je razveselila svoje sosede v času karantene.