»Prijavil sem se zaradi nove življenjske izkušnje, novih ljudi, produkcije in nenazadnje večje kuhinje. Doma se včasih, ko umažem preveč loncev, počutim čisto utesnjenega. Pričakujem dobro zabavo brez obžalovanja,« je dejal Žiga, ki kuhanje povezuje z dobro voljo, eksperimentiranjem, navdušenjem in z ljubeznijo. 

Po mnenju njegovega dekleta, Žiga najbolje pripravi jabolčni otoček. »Gre za jabolčno pito v obliki male tortice, z vanilijevo omako in parimi skrivnostmi babi Hilde. Babicam gre tudi zahvala, da sta me naučili kuhati. Prav tako mami. Imel pa sem voljo in si postopke priprave jedi pogledal na internetu,« je dejal 25-letnik, ki najraje poseže po čokoladi, najmanj pa po vampih. 

Njegova največja podpora je dekle Eva. »Ona ni zahtevna, načeloma zmeraj pohvali mojo kuho, zato si z njenimi kritikami ne morem dosti pomagati. Ko želim res narediti vtis, pa nama pripravim kaj sladkega,« je zaključil radijec.