Leto je najbolj zaznamoval Jan Plestenjak

FOTO: Fatalni moški 2019: »Moraš biti kot pomaranča, čeprav obtolčena«

N.N.
15. 5. 2019, 22.08
Posodobljeno: 16. 5. 2019, 10.02
Deli članek:

V Festivalni dvorani v Ljubljani smo v sredo zvečer razglasili fatalnega moškega. Moškega, ki je najbolj zaznamoval letošnje leto in pustil najgloblje sledi na slovenski medijski sceni v soju žarometov. Fatalni moški leta 2019 je postal Jan Plestenjak.

M24/Mare Vavpotič
Fatalni moški 2019 Jan Plestenjak.

Prvi izbor za najbolj fatalnega moškega leta 2019 sta s komičnimi vložki popestrila Ula Furlan in Gašper Bergant, jedi, v katerih so uživali izbrani gosti, pa je idejno zasnoval kuharski mojster Jure Tomič iz Ošterije Debeluh. Pri izvedbi je Juretu pomagal Vivo Catering.

Izbor Fatalni moški poteka pod okriljem revije Avenija, mesečnika, ki vsak tretji petek v mesecu stopa po poteh slavnih in prinaša ekskluzivne intervjuje, odlične pogovore in reportaže z najzanimivejših domačih in tujih dogodkov, zmagovalca pa so izbrali bralci revij Zarja, Zvezde, Bodi zdrava, Vklop, Maja in Avenija, dnevnega časopisa Novice Svet24 ter obiskovalci naše spletne stran in strani www.odkrito.si.

P.R.
Razglasitev fatalnega moškega 2019.

Prireditev je potekala v znamenju moške fatalne energije, razkošja in strastnega naboja, takšen pa je bil tudi impozanten meni priznanega kuharskega mojstra Jureta Tomiča. Prireditev se je začela z glamurozno večerjo, izbrano glasbo DJ-ke Tee Vučkovič in glasbeno točko Gaje Prestor, ki je zapela pesem Najino nebo.

Skozi gala večerjo smo poskrbeli še za dve veliki fatalni glasbeni poslastici. Kamničanka Manca Berlec, ki je pred kratkim izdala svoj prvi album, se je na odru razgalila s pesmijo Sama, za piko na i pa je tik pred fatalno razglasitvijo s svojim nastopom poskrbela glasbena diva brez konkurence Helena Blagne.

M24/Mare Vavpotič
Manca Berlec, ki je pred kratkim izdala svoj prvi album, se je na odru razgalila s pesmijo Sama.

Vzdušje na največji gala prireditvi letošnje pomladi se je stopnjevalo in tako pripeljalo do svečane razglasitve. Urednica revije Avenija Petra Kancler je razglasila najbolj fatalnega moškega leta, to je postal Jan Plestenjak.

Zmagovalec nam je priznal, da je njegova največja stvar, ki jo je naredil iz ljubezni, ta, da se ni ustrašil. »Ko pride situacija, ki je neracionalna ali racionalno neopravičljiva, skočiš v morje in plavaš. In potem vidiš, kam greš. Prepričan sem, da ljudje, ki stojijo ob morju, nikoli ne občutijo soli na ustnicah,« pravi in dodaja, da se vedno razkrije in da o sebi ne skriva ničesar. »Drugače pa je z damami. Če sem z žensko, nimam pravice razgaliti nje.« 

M24/Mare Vavpotič
Filip Flisar, Alen Kobilica, Matjaž Nemec, Tadej Pišek, Jan Plestenjak, Saša Petrović – Challe Salle, Jernej Tozon in David Urankar.

In definicija fatalne lepote po njegovo? »Ko sem bil mlajši, je bila fatalna seveda tista, ki je bila najbolje videti. Danes je moje mnenje drugačno. Danes morata biti prisotni tako privlačnost kot tudi vsebina. Ne prepriča me več lepa postava, če zraven ne izžareva posebne moči. Moč pa je posledica vsebine. Moč pride v različnih oblikah in jo je preprosto začutiti, ko je oseba ob tebi.« Kot je še dejal Jan,  je »fatalnost notranja moč v človeku, samozavest, ki je prigarana. Pomemben je sok v človeku. Moraš biti pomaranča, čeprav obtolčena, da le ima kakšno kapljo soka.«

Za naziv fatalnega moškega 2018 se je potegovalo osem usodnih Slovencev: Filip Flisar, Alen Kobilica, Matjaž Nemec, Tadej Pišek, Jan Plestenjak, Saša Petrović - Challe Salle, Jernej Tozon in David Urankar. Za fatalni večer je kandidate oblekla Zlata Zavašnik, priznana direktorica in modna oblikovalka blagovne znamke SENS.

M24/Mare Vavpotič
Iryna Osypenko in Matjaž Nemec

Fatalni moški 2019 je v dar prejel pokal Steklarne Rogaška. Kozmetika Afrodita je kandidatom podarila paket izdelkov Kozmetike Afrodita MEN, direktor Toyote Slovenija Primož Tiringar pa je zmagovalcu v uporabo za dva meseca predal avtomobil znamke Toyota Hybrid.

Kandidatom sta čestitala tudi center menedžer Cityparka Andrej Ropret in direktorica AMZS-ja Lucija Sajevec, ki je finalistom podelila darilne bone za intenzivni program varne vožnje AMZS v Centru varne vožnje na Vranskem.

Za fatalne pričeske je poskrbel LiteRAM, ki je kandidatom podaril presenečenja za posebno lasno nego, povabljenci pa so lahko uživali v izbranih koktajlih Highball viskija Johnnie Walker Black Label in dimljenih aromah čistega viskija.

Najbolj vroče iz zakulisja letošnje podelitve si oglejte v fotogaleriji, ekskluzivne reportaže z dogodka pa vas bodo čakale v revijah Avenija, Zarja, Zvezde, Vklop in v časopisu Novice Svet24.