Slavje in denar

Znani hrvaški pevci bogatijo s porokami

T.P.
30. 1. 2019, 20.45
Deli članek:

Za mnoge je sklenitev zakonske zveze najlepši dan v njihovem življenju, je pa to tudi dan, ki pare zelo močno udari po žepu.

Jernej Kogelnik
Maja Šuput velja za kraljico nastopanja na svatbah.

Tisti z bolj globokim si lahko slavje popestrijo tudi z glasbenim nastopom svojega najljubšega izvajalca. Poglejte, koliko za to računajo nekateri hrvaški pevci.

Kraljica nastopanja na porokah je po pisanju časnika Slobodna Dalmacija Maja Šuput, saj ima sobote za petje na porokah rezervirane tudi po leto vnaprej. Sama pravi, da ji je v veliko veselje, da s svojo pojavo razveseli mladoporočenca. Slovi kot vrhunska zabavljačica, za celovečerni nastop pa računa od 6000 do 8000 evrov. Podobno tarifo ima – za šest 45-minutnih setov – Joško Čagalj - Jole, poje pa vse razen jazza in turbo folka. Zelo dobro naj bi s porokami služil tudi Jasmin Stavros

Največji zvezdniki za nastop dobijo do 10.000 evrov, nekateri pa samo za eno ali tri pesmi od 1000 do 5000 evrov. Tony Cetinski po besedah izkušenega hrvaškega menedžerja Zorana Škugorja za pesem zahteva po 2000 evrov, s tem da morajo biti najmanj štiri. 

Vse več je primerov, ko si tudi slavni zaželijo, da jim za njihov najlepši dan zapojejo njim dragi pevci. Dahnitev večnega da Vanje in Luke Modrića so tako s svojimi glasovi pospremili Mladen Grdović, Halid Bešlić in klapa Intrade, Mateo Kovačič pa je izbral Sašo Matića. Največ cekinov boste sicer morali odšteti za Lepo Breno. Ta namreč za en večer računa 30.000 evrov.