Zabava

Prijavite se na Slovensko noto 2019!

N.N.
25. 1. 2019, 12.18
Posodobljeno: 25. 1. 2019, 12.20
Deli članek:

Novo leto, nova priložnost za nadobudne pevke in pevce. Slovenska nota bo namreč tudi letos, že tretje leto zapored, v Hrastniku združila neuveljavljene pevce in ljubitelje slovenske glasbe.

MCH/Slovenska nota
Slovenska nota 2019

Prijave na pevski festival so že odprte: Slovenska nota 2019: prijava na avdicijo.

Festival Slovenska nota je namenjen neuveljavljenim pevcem, glavna želja festivala pa je promoviranje slovenske glasbe. Tekmovalci morajo namreč zapeti pesem v slovenskem jeziku in/ali slovenskega avtorja. Slovenska nota je perspektivna ideja mladih ljubiteljev slovenske glasbe, predvsem Nejca Ašiča, ki je skupaj z Mladinskim centrom Hrastnik leta 2017 festival premierno predstavil širši publiki. Že prva izvedba Slovenske note je presegla vsa pričakovanja in v Hrastnik privabila tudi mnoge iz celotne Slovenije. To potrjuje tudi prva zmagovalka Samantha Maya, mlada pevka iz Prebolda, ki jo na Slovensko noto vežejo lepi spomini.

Simon Tanšek
Samantha Maya in Gaja Kolenc (Slovenska nota 2017)

»Lahko rečem, da sem res zelo ponosna, da nosim ime prve zmagovalke res izjemnega festivala o katerem bomo še vsi ogromno slišali. Ne gre se mi toliko za naslov zmagovalke, kakor za to, da se počutim kot ogromen del neke celote in da imam celo glas pri njenem izboljšanju oz. soorganiziranju. Veseli me vsaka prijava na festival in vsakemu od prijavljenih želim toliko lepih spominov kolikor jih imam jaz. Slovenska nota je bila res odskočna deska zame, saj sem prišla od punce, ki prepeva po šolskih dogodkih, do punce, ki bo izdala svojo pesem preko največje založbe v Sloveniji. Na festival me veže hvaležnost, lepi spomini, predvsem pa ogromno ljubezni,« je dejala mlada pevka, ki je danes pod okriljem založbe Menart Records Slovenija, vodilne glasbene založbe v Sloveniji.

Simon Tanšek
Samantha Maya pokloni stekleni kipec Note 2018 Maruši Zmrzlak.

Za zmago na festivalu je Samantha Maya dobila pesem Tu in tam, medtem ko bo lanska zmagovalka, Trboveljčanka Maruša Zmrzlak pesem, ki jo je dobila za nagrado, skupaj z videospotom predstavila sredi februarja. Pesem ji je kot nagrado poklonil Mladinski center Hrastnik, videospot pa Mladinski center Trbovlje skupaj z Multimedijskim centrom, ki deluje v njegovem okviru.

In kaj sporoča lanska zmagovalka, Maruša Zmrzlak, vsem sodelujočim, ki se bodo uvrstili na Slovensko noto 2019, in pa tudi tistim, ki jim to žal ne bo uspelo? »Vsem čestitam že za samo prijavo, saj je že za ta korak potreben pogum. Tudi če vam ne uspe prit med finaliste, ne pozabite, zakaj ste se prijavili in nadaljujte na svoji glasbeni poti. Finalisti pa uživajte v pripravah na finalni večer in upam, da se boste na finalni dan in večer s sotekmovalci imelo tako lepo, kot smo se imeli mi.«

Tudi finalni večer Slovenske note 2018 je zopet napolnil dvorano Delavskega doma Hrastnik in gledalce navdušil z izjemnimi vokali pevcev na eni strani, na drugi strani pa jih s komičnimi vložki voditeljev nasmejal.

Simon Tanšek
Zmagovalka Slovenske note 2018 – Maruša Zmrzlak

Če sta navdušili že prvi izvedbi, lahko od letošnje Slovenske note pričakujemo še korak naprej. Še več glamurja, več smeha in seveda, še več slovenske glasbe. Neuveljavljeni pevci ste tako vljudno vabljeni k prijavi na avdicijo, vsi skupaj pa ste vabljeni k spremljanju Slovenske note na družbenih omrežjih, kjer se vedno kaj dogaja.

Prijave na pevski festival, kjer zmagovalec za nagrado dobi svojo prvo avtorsko pesem, so že odprte in dostopne na naslednji povezavi: Slovenska nota 2019: prijava na avdicijo.

Avdicija bo 23. marca, ob 10.00, v Mladinskem centru Hrastnik, finalni večer, ki bo 7. septembra ob 20.00, pa bo delavski dom Hrastnik zopet prikazal v najlepši luči.

MCH/Slovenska nota
Pomembna datuma Slovenske note 2019