Pomoč

FOTO: Zvezdniki, ki so junaki tudi izza filmskih kamer

Teja Pelko
19. 11. 2018, 20.45
Deli članek:

Igralci na velikih platnih pogosto upodabljajo heroje, v tokratnem prispevku predstavljeni estradniki pa so dokazali, da jim junaško srce bije tudi, ko ugasnejo kamere. S svojimi dejanji so se namreč zoperstavili kriminalcem in rešili človeška življenja. Več spodaj.

Reuters
Harrison Ford

Igralec Harrison Ford živi na ranču in občasno policiji za reševalne akcije posodi svoj helikopter in pilotske veščine. Med drugim je rešil 13-letnega dečka, ki je med taborniškim izletom skrenil s poti, ter dve študentki, ki sta zašli med pohodništvom ter utrpeli dehidracijo in višinsko slabost.

Reuters
Kate Winslet

Ko je igralka Kate Winslet s svojima otrokoma leta 2012 dopustovala na zasebnem otoku multimilijonarja sira Richarda Bransona, je v vili okoli štirih zjutraj izbruhnil požar. Medtem ko so gosti hiteli na plano, je Kate pograbila Bransonovo 90-letno mater Evo in jo odnesla na varno.

Reuters
Tom Cruise

Igralec Tom Cruise je večkrat dokazal, da ima zelo plemenito srce. Leta 1996 je bil priča prometni nesreči v Los Angelesu. V nasprotju s številnimi, ki so se peljali naprej, se je ustavil, poklical reševalce, šel z njimi do bolnišnice in – ko je izvedel, da žrtev nima zavarovanja – še plačal njen račun. Nekaj mesecev zatem je med plovbo ob obali Caprija opazil plamene na bližnji jadrnici. Svojemu osebju je naročil, naj vzamejo skif in gredo rešit pet potnikov, ki so pluli na rešilnem čolnu, medtem ko je njihova jadrnica tonila. Sam je ostal na krovu jahte in vse skupaj snemal s kamero. Med promoviranjem prvega dela filma Misija: Nemogoče v Angliji pa je opazil, kako množica v želji po bližnjem srečanju s svojim idolom mladega fanta pritiska ob ograjo. Fanta je prijel za roko in ga poskušal dvigniti, na pomoč je poklical tudi policijo. Nekaj minut zatem je enako pomagal še enemu otroku.

Reuters
Steve Buscemi

Preden je postal igralec, je bil Steve Buscemi gasilec. Po terorističnem napadu na New York leta 2001 se je vrnil v svojo enoto, si nadel uniformo in v 12-urnih izmenah med ruševinami iskal preživele.

Reuters
Jamie Foxx

Ko se je 32-letni moški z avtom zaletel pred hišo igralca Jamieja Foxxa, je ta takoj prihitel na pomoč in ga potegnil iz gorečega avtomobila. Moškega so aretirali zaradi vožnje pod vplivom alkohola, v nesreči pa si je huje poškodoval glavo, vrat in prsni koš.

Reuters
Arnold Schwarzenegger

Ko je bil igralec Arnold Schwarzenegger kalifornijski guverner, je svojo družino odpeljal na počitnice na otok Maui. Medtem ko je bil v vodi, je slišal moškega na jadralni deski vpiti na pomoč. Zgrabil ga je namreč krč in ni mogel plavati. Arnold je prijel moškega in njegovo opremo ter ju odvlekel na obalo.

Reuters
Jon Bernthal

Ko je igralec Jon Bernthal okoli božiča zapuščal snemalno prizorišče, je zaslišal žensko vpiti na pomoč. Nato je videl, kako tat beži z njeno torbico, pri tem pa podira vse po vrsti. Z avtom je zapeljal proti roparju, tako da se je ta zakotalil čez pokrov njegovega terenca, in pri tem zakričal: »Policija! Stojte!«