O težavah

Iskreno: Michelle Obama razkrila bolečine

M.V.
13. 11. 2018, 06.59
Deli članek:

Nekdanja prva dama ZDA Michelle Obama je razkrila, da je imela v preteklosti hude težave s plodnostjo.

Reuters
S soprogom Barackom sta se nato odločila za umetno oploditev.

Ko sta naposled le spočela otroka, je Michelle v prvih tednih nosečnosti splavila.

S soprogom sta dlje časa poskušala zanositi, prizadel ju je tudi splav, njuni dve hčeri pa sta nazadnje uspela spočeti s pomočjo umetne oploditve, razkriva 54-letna Obamova v svojih spominih z naslovom Postati (Becoming), ki bodo izšli jutri. Del spominov je namreč posvečen tudi začetku razmerja z nekdanjim predsednikom Barackom Obamo in njeni poti do materinstva.

Izguba

Nekdanja prva dama ZDA v knjigi med drugim piše tudi, da se je par dlje časa trudil zanositi. Ko sta naposled le spočela otroka, je Michelle v prvih tednih nosečnosti splavila. Svoje občutke ob izgubi nerojenega otroka je strnila tudi v izvlečku pogovora za ameriško televizijo ABC. »Počutila sem se izgubljeno in osamljeno in počutila sem se, kot bi mi spodletelo, ker nisem vedela, kako pogosti so splavi, saj ne govorimo o njih,« je dejala v pogovoru.

Razkrila resnico

»Biološka ura je resnična,« je še dejala Obamova. Razkrila je, da sta se v sredini njenih 30 let s soprogom nato odločila za umetno oploditev. S tem posegom sta najprej spočela prvo hčerko Malio, nato pa še Sasho. »Mislim, da je to najhujša stvar, ki jo ženske lahko naredimo druga drugi – da ne delimo resnice o naših telesih, kako delujejo in kako ne delujejo,« je dodala.