Hvaležnost

FOTO: Hollywoodska zvezdnica šokirala z novico o neozdravljivi bolezni

S.R.
22. 10. 2018, 18.06
Posodobljeno: 22. 10. 2018, 18.42
Deli članek:

Fotografski objektivi so zvezdnico na ulici ujeli, kako hodi s pomočjo sprehajalne palice.

Reuters
Selma Blair

Profimedia
Selma Blair

Hollywoodska zvezdnica Selmo Blair, ki je v devetdesetih letih prejšnjega stoletja zaslovela z vlogo v filmu Podle igre in nato še v komediji Blondinka s Harvarda, je konec tedna javnost seznanila z žalostno novico, da so ji zdravniki diagnosticirali multiplo sklerozo, neozdravljivo avtoimuno bolezen, ki prizadene osrednje živčevje. Potem ko se je zadnje čase redko pokazala v javnosti, se je pred fotografskimi objektivi pojavila s sprehajalno palico v roki. Na poti do svojega zdravnika je imela pri hoji očitne težave s premikanjem leve roke in noge. 

Zdravniki so 46-letni igralki, ki je po lastnih besedah za simptomi trpela »že več let,« diagnozo postavili avgusta. Simptomi te nevrodegenerativne bolezni v prvi vrsti vključujejo utrujenost, hude bolečine in težave s koordinacijo, zdravstveno stanje bolnika pa je iz leta v leto vse slabše. Bolezen se pogosteje pojavlja pri ženskah, največkrat med 20. in 50. letom starosti. »Invalidka sem. Včasih padem na tla. Iz rok mi padajo stvari. Peša mi spomin. In moja leva stran se za napotke zanaša na poškodovan GPS. Ampak shajamo. Smejim se in ne vem natančno, kako bo z menoj, a se bom potrudila po najboljših močeh,« je zapisala na instagramu. 

Blairova, ki z Netflixom trenutno sodeluje v prihajajoči znanstvenofantastični drami Another Life, je svoje zdravstvene težave po lastnih besedah razkrila, ker je s tem želela izraziti hvaležnost do svoje kostumografinje Alisse Swanson, ki jo pred snemanjem vsakič znova pazljivo oblači, saj sama tega ne zmore. Za podporo v teh težkih trenutkih, ki bodo postajali le še hujši, se je zahvalila tudi svoji soigralki iz Podlih iger in prijateljici Sarah Michelle Gellar, zvezdnici Jaime King in drugim prijateljem iz sveta Hollywooda. »Želim si, da bi se spet lahko igrala s svojim sinom. Želim se sprehajati po ulici in jahati svojega konja. Imam multiplo sklerozo in dobro sem. A če me vidite, kako mi po ulici iz rok letijo stvari, mi brez oklevanja pomagajte pri pobiranju. Sama bi za to porabila ves dan,« je še zapisala. Na zapis so se z izrazi podpore odzvali njeni oboževalci po vsem svetu.