Vse zapustil hčerki

Mislili so, da pokojni zvezdnik skriva milijone, a resnica je povsem drugačna

S.R.
6. 7. 2018, 10.38
Posodobljeno: 6. 7. 2018, 10.43
Deli članek:

Na dan so prišle podrobnosti iz oporoke slavnega kuharskega mojstra Anthonyja Bourdaina, ki si je pred slabim mesecem dni vzel življenje.

Reuters
Bourdain s partnerko Asio Argento.

Televizijski zvezdnik Anthony Bourdain si je 8. junija v svoji hotelski sobi v francoskem Kaysersberg okoli vrazu zavezal pas od kopalnega plašča in se obesil. Star je bil 61 let. Toksikološko poročilo, objavljeno štirinajst dni po njegovi smrti, je razkrilo, da Bourdain v času samomora ni bil pod vplivom drog ali kakšnih drugih substanc. V njegovem sistemu razen terapevtskega odmerka predpisanega analgetika namreč niso našli nobenih sledi narkotikov.

Sodišče na Manhattnu je včeraj prejelo zvezdnikovo oporoko, ki razkriva, da sicer še vedno bogati Bourdain pod palcem le ni imel toliko denarja, kot so sprva predvidevali. Njegovo bogastvo so ocenjevali na slabih 14 milijonov evrov, a se je izkazalo, da njegova zakladnica skriva »zgolj« 850.000 evrov. Iz pravne dokumentacije je razvidno, da je imel 360.000 evrov »gotovine in prihrankov,« 30.000 evrov mu je sedelo na posredniškem računu, dobrih 210.000 evrov je vredna njegova »osebna lastnina,« 427.000 evrov pa »neopredmetena sredstva, vključno z avtorskimi pravicami in vrednostnimi papirji.«

Bourdain je v oporoki, ki jo je pripravil leta 2016, večino svojega premoženja prepustil svoji edini hčerki, 11-letni Ariani. Ker je mladoletna, bo za premoženje do njene polnoletnosti skrbel skrbnik, ki ga bo imenovalo sodišče. Če bi Ariane umrla pred očetom, bi zapuščina glede na oporoko romala v roke njene varuške Myre Quizon. Izvršitelj oporoke bo domnevno njena mati Ottavia Busia, s katero se je Bourdain poročil leta 2007, a sta se leta 2016 razšla, vendar poroke pred njegovo smrtjo nista razdrla. Zvezdnik je bil v zadnjem obdobju v razmerju z igralko Asio Argento.