Mobilna verzija
13:30 19. avgust 2018

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno Larino slavje

Novice Svet24
Teja Pelko / Novice Svet24
1

Potem ko je Ema lani potekala pred občinstvom v eni od dvoran na Gospodarskem razstavišču, so izvajalci tokrat peli v praznem studiu na Kolodvorski, njihova ekipa, sotekmovalci in novinarji pa so jih spremljali v avlah.

Finalisti Eme

Finalisti Eme Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Razlog za to so olimpijske igre, ki so nacionalki »požrle« tako proračun za dvorano zunaj RTV kot prostor v njem, saj v njihovem največjem studiu »domuje« Olimpijski park.

Kdo nas bo zastopal na izboru za pesem Evrovizije, bo znano naslednjo soboto. O zmagovalcu bo odločalo šest žirij ter gledalci in poslušalci s telefonskim glasovanjem. Razmerje ocen oziroma točkovanja žirij in telefonskega glasovanja bo 50:50.

Za vstopnico na 63. izbor za pesem Evrovizije v Lizboni so se potegovali Anabel, BQL, Gregor Ravnik, Ina Shai, Indigo, KiNG FOO, Lara Kadis, Lea Sirk, ManuElla, Marina Martensson, Mila, Nika Zorjan, Nuška Drašček, Orter, Proper in Tanja Ribič Đurić. V finale se jih je uvrstilo osem (štirje najboljši po mnenju gledalcev in poslušalcev prek telefonskega glasovanja ter štirje najboljši po mnenju žirije): Proper, Lara Kadis, BQL, Lea Sirk, Indigo, Ina Shai, Marina Martensson in Nuška Drašček.

PRESREČNA LARA KADIS

Poseben razlog za slavje je imela Lara, saj si je vstopnico v finale prislužila ravno na svoj 17. rojstni dan. »Lepšega darila ne bi mogla dobiti. To sem si želela najbolj od vsega na svetu in presrečna sem, da se je to zgodilo. Konkurenca je bila zelo močna, tako da tega nisem pričakovala. Ko sem zaslišala svoje ime, mi je šlo kar na jok,« nam je povedala Lara, ki se bo zdaj popolnoma posvetila finalu Eme, saj je to res tisto, kar si želi početi. Praznovala bo tako šele po njem.

Lara Kadis, mama in torta

Laro je mama ob rojstnem dnevu presenetila s torto. Foto: Marko Vavpotič / M24.si

LUKA SEŠEK UVRSTITVE V FINALE NI PRIČAKOVAL

Pevec skupine Proper Luka Sešek pa je s sočlani uvrstitev v finale s pivom proslavil še isti večer. »S fanti smo zelo veseli. Zelo smo uživali, kar je bila naša prioriteta, najbolj pa smo srečni, da so ljudje začutili naš komad, saj smo to mi, to je naše ustvarjanje, naša glasba in naš jezik,« nam je povedal Sešek. Uvrstitve v finale sicer ni pričakoval. »Meni je najbolj pomembno, da dam vse od sebe, da uživam in da nisem preveč 'fouš', če to pride zraven, sem pa še toliko bolj vesel. S tem sta poplačana ves naš trud in vse naše delo,« je poudaril pevec.

Tanja Ribič in Branko Đurić - Đuro

NEPRIČAKOVAN IZPAD TANJE RIBIČ ĐURIĆ IN MANUELLE

Za marsikoga presenetljivo sta v predizboru izpadli pevki, ki sta nas že zastopali na Evroviziji, Tanja Ribič Đurić in ManuElla. »Nisem razočarana. Imam čudovito pesem. Verjamem, da bo prišla do ljudi, kar je tudi namen,« nam je dejala igralka in pevka ter nam razkrila, da je bila to samo mala uvertura in da lahko kmalu pričakujemo še več njenih skladb pa tudi nastopov z bendom po vsej Sloveniji. Tudi ManuElla nad razpletom ni bila razočarana, priznala pa je, da je pričakovala kakšen glas več glede na komad in nastop. Zdaj se bo pevka malo spočila v krogu domačih, nato pa se vrača na Švedsko, kjer se bo posvetila svojim glasbenim projektom. »Z založbo imamo velike načrte, tako da se tega leta zelo veselim,« nam je še dejala ManuElla.

KiNG FOO

Podpis KiNG FOO so poskrbeli za zabavo po uradnem delu. Foto: Marko Vavpotič / M24.si

Zvezde dogajanja po prireditvi pa so bili KiNG FOO. Ti so namreč po prenosu v green roomu postregli z energičnim akustičnim nastopom v svojem stilu in tako poskrbeli za dvig sicer precej turobnega ozračja.

Značke: ema-2018 , evrovizija

Vaš prispevek