Zabava

Blaž Švab še išče ideje

A.M.
29. 8. 2013, 08.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Po vsej peripetijah, ki jih je doživela priljubljena oddaja Na zdravje, s katero so navduševali tako Boštjan Romih, Jasna Kuljaj kot tudi Majči, se zdi, da nova oddaja, ki išče pravo nit domačnosti, še ni v celoti izoblikovana.

Med ustvarjalci oddaje je tudi Modrijan Blaž Švab.

Po vsej peripetijah, ki jih je doživela priljubljena oddaja Na zdravje, s katero so navduševali tako Boštjan Romih, Jasna Kuljaj kot tudi Majči, se zdi, da nova oddaja, ki išče pravo nit domačnosti, še ni v celoti izoblikovana. Pred kratkim se je več kot 100 slovenskih narodno-zabavnih ansamblov odzvalo povabilu ustvarjalcev nove televizijske narodno-zabavne oddaje Slovenski pozdrav, na katerem so bili ansambli podrobno seznanjeni z načinom sodelovanja pri ustvarjanju oddaj in ne nazadnje s pravili aktualnega festivala Slovenska polka in valček, ki bo del te oddaje.

Tolikšen odziv ansamblov iz vseh slovenskih pokrajin in različnih generacij – med drugim so se srečanja udeležili Štirje kovači, ki prihodnje leto obeležujejo 60 let delovanja –, je bil dober uvod v pozitivno in konstruktivno razpravo o tem, kako lahko ustvarjalci oddaj in ansambli naredijo skupaj nekaj dobrega. Ustvarjalci oddaje so se odzvali na predloge ansamblov in predstavili vizijo dela na področju narodno-zabavne glasbe, skupaj pa so se odločili, da nadaljuje s tovrstnimi srečanji, saj želijo – ker je to v prid domači glasbi –, da bo vse skupaj povezovalno in ne razdiralno.