Daleč od popolnega

Crystal Hafner razkrila travmatično izkušnjo življenja na dvorcu Playboy

S.Č.
26. 1. 2024, 12.05
Posodobljeno: 26. 1. 2024, 12.05
Deli članek:

Nekdanja Playbojeva zajčica Crystal Hefner v svoji knjigi "Only Say Good Things: Surviving Playboy in Finding Myself" ne razkriva samo temnih plati Playboyevega dvorca, temveč tudi osebno potovanje samoodkrivanja in ozdravitve.

Profimedia
Crystal Hafner in njena nova knjiga

Nekdanja zajčica Crystal Hefner v novi avtorski knjigi pripoveduje o zgodbi, polni jeze, razočaranja in odločnosti. Kot vdova ustanovitelja Playboya, Hugha Hefnerja, Crystal deli svoje osebne izkušnje o življenju v dvorcu, razkriva travme, ki so jih doživele ženske, povezane s Playboyjevim imperijem. Med drugim podpira tudi trditve Holly Madison, Kendre Wilkinson in drugih, ki so izpostavile temne plati tega življenjskega sloga.

Vdova ne prizanaša Playboyevemu imperiju

Crystal, zdaj stara 37 let, se v svojih spominih odprto spopada s svetom Playboya, v katerega je vstopila, ko je imela komaj 21 let, Hefner pa je bil že v svojih 60-ih. Govori o izgubi sijaja mnogih žensk, ki so bile del Hefnerjevega harema, ter poudarja, kako je Playboyjev življenjski slog povzročil travmo mnogim.

Odziv na težke izkušnje nekaterih Hefnerjevih deklet je odjeknil tudi v trditvah Crystal, ki razkriva, kako je tudi sama doživela travmatične trenutke. 

V svojih spominih nekdanja žena Hafnerja omenja tudi Holly Madison, Kendro Wilkinson in Bridget Marquardt, ki so pred njo zapustile Playboyev dvorec, ter se dotakne zanimivih odnosov med njimi. Z izpostavljanjem spornih trenutkov in neetičnih praks, vključno s Hefnerjevim občudovanjem najstniških dvojčic, Crystal razkriva temne plati, ki so bile doslej skrite v ozadju sijaja in razkošja Playboyevega sveta.

Profimedia
Holly Madison

Škodljivi vidiki, ki so zaznamovali zgodbo Playboya

Knjiga Crystal Hefner zagotavlja vpogled v kompleksno dinamiko znotraj Playboyevega dvorca, s podrobnostmi o fotografijah, ki naj bi bile uporabljene za izsiljevanje. Njena odločitev, da raztrga vse fotografije, ki jih je našla, pokaže njen odpor do neetičnih praks, ki so zaznamovale Playboyjev imperij.

Crystal ne razkriva le osebne izpovedi, ampak izraža tudi podporo trditvam drugih žensk, ki so doživele krivico in so zdaj deležne njenega sodelovanja pri razkrivanju resnice. Njen poziv k sodelovanju s prejšnjimi Hefnerjevimi dekleti, kot so Holly, Kendra in druge, odpira vrata morebitnemu razumevanju in soočenju s skupnimi izkušnjami.

Nekdanja žena Hafnerja se ne samo spopada s svojo lastno travmo, temveč tudi izpostavlja škodljive vidike, ki so zaznamovali zgodbo Playboyja. S svojo knjigo ponuja gledalcem priložnost, da razmislijo o ozadju sveta, ki se je zdel poln razkošja in privilegijev, a je hkrati prinesel globoko škodo ženskam, ki so bile njegov del.