Brooklyn 99

Nenadoma se je poslovil ameriški igralec Andre Braugher

R.T.
13. 12. 2023, 08.36
Posodobljeno: 13. 12. 2023, 08.39
Deli članek:

V 62. letu starosti je umrl ameriški igralec in prejemnik dveh emmy Andre Braugher, ki je zaslovel v priljubljenih televizijskih serijah Brooklyn 99 in Umor: Življenje na ulici.

Profimedia
Andre Braugher, kot policijski načelnik Raymond Holt.

Braugher je umrl v ponedeljek po kratkotrajni bolezni, je potrdila njegova publicistka Jennifer Allen. Zapustil je soprogo Ami Brabson in tri otroke.

V Chicagu rojeni Braugner, ki je diplomiral na univerzi v Stanford, se je najbolje znašel v vlogah policista, običajno kakšnega komandirja, šefa, nekoga, ki daje ukaze. Med letoma 2013 in 2021 je kot stoičen in neposreden policijski načelnik Raymond Holt, ki ga je krasil globok čut za človečnost, blestel v priljubljeni seriji Brooklyn 99. Že davnega leta 1998 je za vlogo detektiva Franka Pemletona v seriji Umor: Življenje na ulici prejel emmyja. Še ene nagrade emmy se je veselil leta 2006, ko je v ministeriji Tat prevzel vlogo kriminalca. Med njegovimi vidnejšimi vlogami je tudi tista iz serije Zdravnikova vest, kjer je kot psihiater zdravil vedno težavnega in pronicljivega Gregoryja Housa. Večino slave je požel z vlogami v televizijskih serijah, a je nastopil tudi v številnih filmih.

»Za sabo imam zanimivo kariero, a menim, da bi lahko obsegala še več projektov,« je pred časom dejal za revijo Variety, a je ob tem priznal, da bi za kaj takega visoko ceno plačala njegova družina, ki pa je zanj pomembnejša.