Anja Strajnar

Glasbenica se odmika od tistih tipičnih »prazničnih hvalnic«

N. S.
5. 12. 2023, 21.40
Deli članek:

Nasmejana pevka, učiteljica petja in avtorica Anja Strajnar je te dni v svet poslala zabavno predpraznično skladbo Nori prazniki, ki v funk maniri opisuje dinamiko, ki jo verjetno poznajo številne družine in posamezniki. Pravi, da gre za nekakšno hudomušno kritiko veselega decembra.

Arnold Beteldinio
Anja Strajnar

Vsako leto znova nori decembrski prazniki prinašajo več druženja kot po navadi, veliko več dogodkov, obrokov in (prekomernega) nakupovanja, spomnijo nas na pozabljene sorodnike in prebudijo medsosedske odnose.

Arnold Beteldinio
Anja Strajnar Nori Prazniki

Na vse to pevka Anja Strajnar s svojo novo skladbo Nori prazniki poslušalce opominja s humorjem in na zabaven način. Funkovsko obarvana pesem se namreč odmika od tipičnih »prazničnih hvalnic«, je na trenutke celo satirično kritična, a se na koncu vendarle zaključi z veliko ljubezni in pripadnosti praznikom, ki jih imamo tako radi.

Arnold Beteldinio
Anja Strajnar Nori Prazniki

»Življenje mnogih malo podivja zunaj normalnega oziroma običajnega, a nam je to za kratek čas všeč, na koncu leta pa se vendarle veselimo vrnitve v 'normalnost'. Tudi jaz imam rada praznike, opažam pa, da se včasih tega predprazničnega obdobja že prav 'bojim', saj vem, da bom dneve, ki bi lahko bili bolj umirjeni, preživela v še hitrejšem tempu kot sicer, urnik pa se bo prenapolnil s preštevilnimi obveznostmi. Zdi se mi, da se vse bolj oddaljujemo od smisla tega obdobja,« je razložila Anja in dodala: »V skladbi omenjam, da se sosed pritožuje nad glasno glasbo ... iz lastne izkušnje. (smeh) Nekoč sem malo čez deveto uro zvečer v stanovanju igrala na pianino, pa je hitro zazvonilo na vhodnih vratih. Sosed mi je dal vedeti, da kršim hišni red.«

Arnold Beteldinio
Anja Strajnar Nori Prazniki