Žan Serčič

Foto: (Pre)drzni princ romantike spet povzročil »serčičforijo«

N.S.
29. 11. 2023, 19.15
Posodobljeno: 3. 12. 2023, 00.56
Deli članek:

Pa smo dočakali dan, ki so ga mnogi tako dolgo sanjali – spet videti vročega in poželjivega Žana Serčiča. »Princ romantike« je pred dnevi na svojem največjem samostojnem koncertu doslej predstavil tretji album Ljubezenske igre in razgrel razprodani ljubljanski Media Center.

Lea Remic Valenti
Poželjivi in vroči Žan Serčič je razvnel razprodani Media Center.

Ljubezenske igre, na katere so številne oboževalke in tudi oboževalci čakali vse od pomladi, je eden najbolj vročih glasbenikov pri nas postopno predstavil v zadnjih tednih, za veliki koncert pa prihranil le še razkritje naslovne pesmi.

A pot do tam je bila dolga, polna dobrih zgodb in čustev, ter zavita v vrhunsko odrsko predstavo, stkano iz več kot 25 pesmi (pa še iz načrtovanega in spontanega bisa), ki je razvnela tisoče že tako hitro utripajočih src pod odrom. Žanov največji samostojni koncert v karieri je postregel z vsem, kar se od takega šova pričakuje: s kupom hitov, ki jih z odličnim bendom in gostiteljem glasno poje množica, zapeljivimi pogledi in nežnimi dotiki z damami, ki so se prebile v prve vrste, drznimi odrskimi opravami in energično koreografijo z umirjenimi presledki, ko Žanov talent zasije v vsej luči, le s solo petjem ob akustični kitari ...

Od fanta do seksi žrebca

Mnogi njegovi prijatelji in glasbeni kolegi pravijo, da je užitek spremljati razvoj enega naših najbolj vročih avtorjev in izvajalcev, videti, kako se je v le dveh letih povzpel iz majhnih dvoran na velike koncertne odre, hkrati pa osvojil tudi splet in se uvrstil v špico najbolj predvajanih izvajalcev na radijskih postajah. Kako je iz zadržanega mladeniča zrasel vrhunski mojster šova in vse skupaj povzel v dobro zgodbo, pri čemer so dekleta, žene in druge dame končno spet dobile izvajalca, ob katerem lahko hrepenijo in dobijo nekaj tako želene romantike. Veseli pa tudi, da ta uspeh ni bil instanten, temveč je Žan, ob podpori ekipe, svoje uspehe dosegel s trdim in vztrajnim delom.

Na Žanovem promocijskem koncertu seveda niso manjkali znani obrazi, ki so prišli podpret  njegov nov uspeh – med drugim skupina Joker Out, Monika Avsenik, Omar Naber, Dominik Kozarič, Dominik Bagola ...