Alo!Stari

Mariborska skupina se tokrat predstavlja v bolj umirjeni luči: "Osredotočimo se na ljubezen"

S.Š.
13. 11. 2023, 21.12
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 21.13
Deli članek:

Alo!Stari so predstavili novo pesem! V skladbi z naslovom 'Glavno, da midva sma skup' tesnobo besedila sprva spremlja akustična kitara, sklepni del sicer mirnejše skladbe pa se hitro razvije.

Veronicca Ditrih
Glasbena skupina Alo!Stari!

Osnova pesmi je sicer nastala že dve leti nazaj, končno podobo pa je dobila takrat, ko so se Mariborčani odločili, da bo k sodelovanju povabili še nekoga. Iskali so pevko z zelo specifično barvo vokala in jo po nekaj poskusih našli v Naji Lipičnik iz banda Before Time.

“Smisel sobivanja je ravnovesje”

'Glavno, da midva sma skup' prikazuje zgodbo dveh zaljubljencev sredi razpadajočega sveta. Medtem, ko njena protagonista okoli sebe spremljata propad sveta in razkroj družbe, je ljubezen tista, ki vsaj zanju v vsem kaosu edina ostane pomembna. 

''Vedno se postavljamo na eno ali drugo stran, pozabljamo pa, da je smisel sobivanja ravnovesje.  Za tistih nekaj metrov zemlje ali druge podobne nepomembnosti smo pogosto pripravljeni narediti vse, namesto, da bi se osredotočili na ljubezen – do sebe, do drugega. Res smo glupi do kraja,'' o skladbi pravijo Alo!Stari. 

Sredi dima in bodečih žic

Sočasno s skladbo so Alo!Stari predstavili tudi videospot. Posnet je bil v enem kadru, skupaj z ekipo Film Factory pa so želeli ustvariti distopičen portret sveta, ki pa je, glede na situacijo marsikje na svetu, strašljivo realističen. Spot je bil posnet na Pobrežju v Mariboru, v njem pa spremljamo zadnje skupne minute dveh zaljubljencev. Sredi dima, bodečih žic, barikad in eksplozij spremljamo z usodo sprijaznjen par, ki kljub kaosu okoli  njiju preživlja zadnje skupne srečne trenutke.

Važno je sporočilo pesmi

No, kako pa Alo!Stari mislijo, da bodo novo pesem, ki je veliko bolj umirjena kot tiste, ki smo jih vajeni, sprejeli oboževalci?

"Mi se s tem ne obremenjujemo. Glavno je, da smo zvesti svojim sporočilom in da se ob našem besedilu zamisliš,” so sporočili.