O vojni

Mark Ruffalo: “Palestinci niso kolateralna škoda, oni so bili tam rojeni!”

S.Š.
13. 11. 2023, 17.02
Posodobljeno: 13. 11. 2023, 17.04
Deli članek:

Igralec Mark Ruffalo je poslal sporočilo izraelskemu premierju Benjaminu Netanjahuju, ki je Palestince označil za "kolateralno škodo".

Profimedia
mark ruffalo

"Delamo vse, kar je v naši moči, da ciljamo na teroriste. Civilisti so, kot v vsaki legitimni vojni, 'kolateralna škoda'. To je drugo ime za 'nenamerne žrtve'," je dejal Netanyahu.

"Ne, oprostite. Niso 'kolateralna škoda', so človeška bitja, ki so se tam rodila in tam živijo in večina teh človeških bitij je tam ujetih. Bodite sočutni, to so Palestinci, ne zgradbe, ceste ali stvari. So človeška bitja! In tudi talci, katerih življenja uničujete, prav tako niso 'kolateralna škoda'," je tvitnil Ruffalo.

Opravičilo

Ruffalo je že leta 2021 zapisal, da se mu zdi, da Izrael izvaja genocid nad prebivalci Palestine. Za to izjavo se je sicer kasneje opravičil.

"Rad bi se opravičil za svoje izjave, v katerih sem omenil, da Izrael izvaja 'genocid'. To je bilo neresnično, nespoštljivo in uporabljeno za opravičevanje antisemitizma tukaj in v tujini. Zdaj je čas, da se izognemo hiperboli," je zapisal. Ta objava je naletela na številne obsodbe uporabnikov Twitterja.