degradirana

Princa Harryja in Meghan Markle potisnili povsem na dno

R.T.
28. 9. 2022, 08.44
Posodobljeno: 28. 9. 2022, 08.53
Deli članek:

Bila sta tik pod Williamom in Kate Middleton. Nato so ju dali pod Ano, zdaj pa je pod njima le še črna ovca britanske kraljeve družine.

Profimedia
Princ Harry in Meghan Markle

Princ Harry in njegova soproga Meghan Markle sta bila uradno degradirana.

Ta vikend so njune fotografije na uradni spletni strani britanske kraljeve družine romale povsem na njeno dno. Ko sta sussekška še bila v službi krone, sta njuni podstrani bili tik pod tistima princa Williama in njegove žene Kate Middleton, ki sta bila od takrat povišana v valižanskega princa in valižansko princeso.

Po tistem, ko sta se sussekška januarja 2020 odpovedala kraljevim dolžnostim, so ju na uradni spletni strani "potisnili" pod princeso Ano. A odkar ima monarhija novega kralja Karla III., je pod njima le še osramočeni princ Andrew.

Zakonca sta se od zloglasnega megxita le redko vračala v Združeno kraljestvo, seveda pa se je to spremenilo s smrtjo britanske kraljice Elizabete II. 8. septembra.

To seveda nikakor ni edini "povračilni udarec" kraljeve družine. Vojvoda sussekški tako na babičini pogrebni slovesnosti ni smel nositi vojaške, lahko pa jo je nosil na dejanskem pogrebu, a na njen ni smel imeti kraljičinih začetnic.

Neopaženo ni ostalo niti, da sta morala Harry in Meghan na pogrebu sedeti v drugi vrsti namesto v prvi s preostankom britanske kraljeve družine.