KRALJEVSKI KOSMATINCI

Vsem je jasno, katera pasma psov bo zdaj preplavila Anglijo

M. T. V.
10. 9. 2022, 13.30
Deli članek:

Strokovnjaki napovedujejo, da bo na Otoku zdaj veliko povpraševanje po prikupnih psih pasme kavalir kralja Karla (Cavalier King Charles spaniel).

Pixabay
Kavalir kralja Karla

Britanska kraljeva družina ima dolgo zgodovino povezanosti s pasjimi kosmatinci. Za pokojno kraljico Elizabeto II. je bilo znano, da je strašanska ljubiteljica psov korgijev, ki so bili zaradi tega tudi na splošno zelo priljubljeni pri Britancih. Kraljica je med svojo vladavino menda imela 30 različnih korgijev, za katere je rada rekla, da so njena družina. Ljubitelji te pasme bodo v začetku oktobra pred Buckinghamsko palačo v njeno čast in spoštovanje priredili parado korgijev.

Profimedia
Pokojna kraljica je bila zaljubljena v korgije.

Zdaj ko je prestol prevzel kralj Karel III., bodo po dvoru očitno pogosteje tekali navihani mali Jack Russell terierji, saj je to njegova najljubša pasma, z ženo Camillo sta lastnika dveh posvojenčkov Bluebell in Beth.

Profimedia
Kralj Karel III. je lastnik dveh Jack Russell terierjev.

A slavijo tudi ljubitelji pasme kavalir kralja Karla – zaradi njihovega imena bi znala ta pasma postati najbolj priljubljena na Otoku. Poznavalci napovedujejo, da se bo povpraševanje po njih v bližnji prihodnosti zelo povečalo, njihove cene pa bi se znale znatno dvigniti. Ta pasma velja za eno bolj 'kraljevskih', saj jo odlikujejo gracioznost, nežnost, lepota in temperament.

Mimogrede: ko bo prestol prevzel princ William, se zna kot uradna kraljeva pasma pojaviti angleški koker španjel.