Imata kaj, ali ne?

Slovenska pevka zanika: Nisem žena Blaža Švaba

J.U./K.M.
9. 9. 2022, 20.50
Posodobljeno: 10. 9. 2022, 17.03
Deli članek:

Blaž Švab je znan po tem, da zasebnost skrbno skriva pred očmi javnosti. Zato številni ugibajo, kdo je njegova srčna izbranka. Martina Švab, ki si z njim deli priimek, pa mora to, da je njegova žena ali sestra redno zanikati. Kakšne pa so njune sorodstvene vezi?

pr
Martina Švab

Televizijska voditeljica Martina Plankelj Švab je javnosti predstavila svoj prvi glasbeni projekt. Da je bila lastna skladba že dolgo njena skrita želja, so dobro vedeli tudi njeni prijatelji, ki so ji snemanje pesmi podarili točno leto prej, za njen trideseti rojstni dan. Martina jih je namreč vedno, ko se je pojavila priložnost, zabavala s petjem in nastopanjem.

Glasbo za Ogenj v meni je spisal Matjaž Vlašič, za besedilo pa je poskrbel Marko Vozelj, eden najbolj prepoznavnih obrazov slovenske glasbene scene. Zmagovalna kombinacija!

Martina sicer obožuje glasbo in prihaja iz znane glasbene družine. Njen svak ni namreč nihče drug kot Blaž Švab, pevec priljubljene skupine Modrijani. Že desetletje si deli priimek in streho z njegovim bratom Miho, s katerim ima tudi dva otroka (5 in 9 let). Na svoj 31. rojstni dan je izdala pesem Ogenj v meni, ki pa ni njen čisto prvi stik z glasbenim svetom, saj jo je k sodelovanju povabil že Oto Pestner, s katerim je v duetu zapela skladbo V zavetju najine noči.

Skladbo je v ponedeljek zjutraj predstavila tudi na Veseljaku, kjer sta jo voditelja Nejc in Janja dodobra izprašala o njenih glasbenih podvigih, končno pa so razjasnili tudi sorodstvena razmerja z družino Švab.